Egeliler, "Deniz Hayattır" temasıyla "Sualtı ve Kıyı Temizliği" yaptı

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “Sualtı ve Kıyı Temizliği” etkinliği gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve İzmir’de faaliyet gösteren tek deniz akvaryumu Funtastic Aquarium’un da katkılarıyla “Deniz Hayattır” temasıyla Urla İskele bölgesinde sualtı ve kıyı temizliği yapıldı.

Egeliler, "Deniz Hayattır" temasıyla "Sualtı ve Kıyı Temizliği" yaptı
28 Ekim 2019 - 09:55

Etkinliğe, EÜ Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Volkan Fidan, EÜ Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Esin Günay, Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nda dalış eğitimi gören Sualtı Teknolojisi Programı öğrencileri, Deniz Ulaştırma ve İşletme Programında okuyan kaptan adayları, Urla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Temizlik İşleri ve Funtastic Aquarium personeli ile EÜ Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

Sualtı ve kıyı temizliği çalışmasında Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nda dalış eğitimi gören Sualtı Teknolojisi Programı öğrencileri sualtından plastik, metal, cam vb. atıkları çıkarttı. Çıkartılan atıklar Ege Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi Merkez bünyesinde bulunan dalış eğitim teknesi EGEDERİN vasıtasıyla karaya çıkarıldı. Ayrıca Deniz Ulaştırma ve İşletme Programında okuyan kaptan adayları ise kıyı temizliği yaptı. Temizlik çalışmalarına Urla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Temizlik İşleri ve Funtastic Aquarium personeli ile EÜ Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri de destek verdi.

Temizlik çalışmaları ile ilgili konuşan Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Vekili Doç. Dr. F.Ozan Düzbastılar, “Etkinliğimiz çevre bilincinin oluşturulması ve çevre konusunda farkındalık yaratmak amacıyla üniversite toplum işbirliğinin geliştirilmesi ve sürdürülmesi için önemli bir adım olmuştur” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...