Egeli İletişimcilerden Sosyal Sorumluluk Projesi: "Doğal Olarak Mükemmeliz"

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, yeni bir sosyal sorumluluk etkinliğine daha  imza atacak...

Egeli İletişimcilerden Sosyal Sorumluluk Projesi: "Doğal Olarak Mükemmeliz"
11 Ocak 2022 - 16:20
Berfin Baysan-Simge Arıcan / İZMİR(Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, yeni bir sosyal sorumluluk etkinliğine daha  imza atacak. Egeli İletişimciler “Doğal Olarak Mükemmeliz” sosyal sorumluluk projesi ile sosyal medyanın gençler üzerinde gerçeklilik algısını nasıl değiştirdiğini göstermeyi amaçlıyor.

EÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier yürütücülüğünde hazırlanan projenin ekibinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2’nci ve 3’üncü sınıf öğrencileri yer alıyor. “Doğal Olarak Mükemmeliz” adlı sosyal sorumluluk projesi “Maskeleri Çıkar” sloganıyla 20 Ocak Perşembe günü çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Sosyal sorumluluk projesinin amaçlarından bahseden Doç. Dr. Bilgilier “Yaklaşık 3 aydır bu proje üzerinde çalışıyoruz. Sosyal medyada oluşan kalıplaşmış mükemmellik algısı üzerine üniversite gençliğinin bu konudaki duygu, düşünce ve algılarını ölçerek bu doğrultuda bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlerde bulunmayı amaç ediniyoruz. Sosyal medyanın özellikle gençler üzerinde etkili olduğu ve gerçeklikten uzaklaştırdığı yönündeki çeşitli çalışmalardan hareketle ‘Doğal Olarak Mükemmeliz’ projesinde gerçeklik kavramına dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Proje kapsamında sosyal medya ile oluşturulan mükemmellik algısı çerçevesinde bireyleri bilinçlendirerek her bireyin özgün, özel ve değerli olduğunu hissettirmeyi ve bilinç oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...