Egeli genç iletişimciler "Patini Uzat" diyerek can dostları sevindirmeyi sürdürüyor

İZMİR(Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier’in koordinatörlüğünde sürdürülen “Patini Uzat” sosyal sorumluluk projesi ile can dostlara el vermeye devam ediyor.

Egeli genç iletişimciler "Patini Uzat" diyerek can dostları sevindirmeyi sürdürüyor
07 Haziran 2023 - 00:11
İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier’in koordinatörlüğünde sürdürülen “Patini Uzat” sosyal sorumluluk projesi ile can dostlara el vermeye devam ediyor.

Sürdürülebilir bir dünyada sokak hayvanlarının rolünü öne çıkarmayı amaçlayan proje ekibi, mart ayında planladıkları pek çok faaliyeti nisan ve mayıs ayı içerisinde 5 ayrı ilde koordineli olarak gerçekleştirdi.

Proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier; “Proje ekibi nisan ayında ilk olarak bulundukları illerden ihtiyaçlar dahilinde sponsor arayışına girdiler. Sponsorlarla anlaşan ekip; steril eldiven, gazete, beşerî ilaçlar, kedi-köpek maması gibi ihtiyaç malzemelerini topladılar. Bunun yanında hayvanseverlerin sokak hayvanlarıyla ilgili görüşlerini tespit etmeye yönelik görüşme formu uygulanarak düşüncelerine ulaşıldı ve raporda yer verildi. Mayıs ayında İzmir'de toplanan ekibimizin ilk faaliyeti, Menderes ilçesinde bulunan Şopengazi Hayvan Barınağı'na 90 kilogram kuru köpek maması ulaştırmak oldu. Ardından ekip, Karşıyaka Örnekköy'deki Geçici Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine rotasını çevirdi. Toplamda 25 kilogram gazete, 10 paket steril eldiven ve 35 kutu beşeri ilacı barınaktaki yetkililere teslim ettik. Barınakta görev alan veteriner hekim ile hayvanların yaşam şartları ve hakları ile ilgili görüşmeler yapıldı” dedi.

Kampüs içerisindeki patili dostların da unutulmadığını belirten Doç. Dr. Bilgilier, “Ekibimizin bir diğer rotası da Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer Hayvan Hakları Topluluğu Eğitim ve Rehabilite alanı oldu. 30 adet konserve yaş kedi maması, 10 adet konserve yaş köpek maması, 33 kilogram kuru köpek maması ve 5 kilogram kuru kedi maması rehabilite alanındaki sorumluya teslim edildi. Proje ekibimiz, gerçekleştirdikleri aktiviteleri sosyal medya hesaplarından da anlık paylaşarak farkındalık oluşturuyorlar. Proje ekibi olarak topluma;  sürdürülebilir bir dünya için patili dostlarımıza sahip çıkmak, hayvanların haklarını korumak, barınaklara ve rehabilite merkezlerine elimizden geldiğince destekte bulunmak gibi mesajlar iletmeye çabalıyoruz” dedi.

Projede Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier’in yanı sıra EÜ İletişim Fakültesi öğrencileri İlker Çacur, Aslı Demiröz, Sude Dercan, Buse Günay, Cemile Nur Aydın ve Ezgi Sultansuyu da yer alıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"