Egeli genç diş hekimleri sağlık sektörüne uğurlandı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2017 – 2018 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Egeli genç diş hekimleri sağlık sektörüne uğurlandı
14 Temmuz 2018 - 12:12

Törene, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Necdet Erdilek, İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Murat Sütpideler, Ege Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Hakan Yalçın, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törenin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, “Üniversitemizin Diş Hekimliği Fakültesi ülkemizin en iyi, en köklü diş hekimliği fakültelerinden biri. Öğrencilerimiz sadece bu 5 yıl değil, ilkokuldan bu zamana olan tüm emekleriyle buralara geldiler. Ben de bir hekim olarak sizlere birkaç öneri vermek istiyorum. Hekimin yerinde sayma hakkı, az bilme hakkı yoktur. Çünkü uğraştığı şey insan sağlığıdır. O yüzden çok çalışmalı ve bir gün öncesinden daha iyi olmalıyız. Ancak iyi hekim olmak için çalışmak yeterli değil. İyi hekim; iyi insan olmalı, hastasını dinleyebilen, kendisini onun yerine koyabilen, meslektaşlarına ve hastalarına anlayış gösteren hekimdir. Her zaman kendi meslektaşlarınızı korumanızı rica ediyorum. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi bizim için yol gösterici ilimdir, fendir. Her zaman bu yolda ilerlemek zorundayız. Ege Üniversitesi kültürüyle yoğrulmuş ve artık bu kültürün bir parçasını oluşturan sizleri yuvadan iyi birer diş hekimi olarak uğurlamaktan gurur duyuyorum. Yolunuz açık ve aydınlık olsun” diye konuştu.

“İnsan yetiştirmek bir sanattır”
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Necdet Erdilek, “Bundan 50 yıl önce eğitim öğretim hayatına başlayan fakültemiz, bugün 4 bin 950 mezunumuzu Türkiye’nin sağlık gücüne kazandırmanın haklı gururunu taşımaktadır. İnsan yetiştirmek bir sanattır. Belki de sanatın en zorlu fakat kalıcı olanıdır. Büyük bir özveri, güven, anlayış ve sabır ister. O nedenle siz gençler, bizlere emanet edilen sanat eserlerisiniz. Geçirmiş olduğunuz yıllar içerisinde sizleri ellerimizden geldiğince mesleki anlamda eğitmenin yanı sıra; hazırladığımız projeler, fakültemizde aldığınız görev ve sorumluluklar ile sosyal ve manevi yönden de geliştirmeye çalıştık. Bu çabalarımızın karşılığını da aldığımızı düşünüyorum. Üniversite mezuniyeti, hayatınızın dönüm noktalarından biri. Daha sorumlu, daha özverili ve daha bilinçli bireyler olarak hayata ilk adımları attığınız bu gündeki heyecanınızı ve mutluluğunuzu anlayabiliyorum. Sevgili meslektaşlarım, bugün sizleri Atatürk ilke ve inkılapları ışığında Türkiye Cumhuriyeti’nin iyi yetiştirilmiş diş hekimleri olarak uğurluyorum. Hepinize geri kalan hayatında başarılar diliyorum” dedi.

Genç meslektaşlarına seslenen İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Murat Sütpideler, “Sizler gibi zorlu sınavları başarıyla aşmış pırıl pırıl gençlerle meslektaş olmaktan gurur duyuyorum. 24 saat insana yetmez, sizler de bunu iyi biliyorsunuz. Bu yüzden öğrencilik yıllarımda bazı kitapları yeterince okuyamamıştım. Fakat İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi akademisyenlerinden rahmetli Metin Turfaner hocanın ‘Diş Morfolojisi ve Oklüzyon’ kitabını okudum ve diş hekimliğine bakış açımı şekillendirdi. Kitabın başında ‘Sizler öğrencilik hayatınızda diş hekimliğinin ne olduğunu öğrendiniz. Gerçek diş hekimliğini meslek hayatınızda öğreneceksiniz’ yazıyordu. Ben, o gün kendimce öğrenmeye başladım, bugünden itibaren de sizlerle öğrenmeye devam edeceğiz. Yarın sizlerden bulunduğunuz şehrin diş hekimleri odalarına kaydolmanızı istiyorum. Sizlere meslek hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Fakülte birincisi Ezgi Zeytin kütüğe ismini çakmasından sonra diplomaları verilen genç diş hekimleri, yemin ederek meslek hayatlarına ilk adımlarını attılar. Tören, öğrencilerin kep atması ve aileleriyle fotoğraf çektirmesiyle birlikte sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
GEMİSANDER'den "uyuşturucu" iddiasına yanıt: "Hukuki süreç başlatılacak!"
GEMİSANDER'den "uyuşturucu" iddiasına yanıt: "Hukuki süreç...
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı