Egeli akademisyen Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Yılmaz Barbet, Patoloji Dernekleri Federasyonu Başkanlığına seçildi.

Egeli akademisyen Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek
27 Aralık 2021 - 13:32

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Yılmaz Barbet, Patoloji Dernekleri Federasyonu Başkanlığına seçildi. Aynı anabilim dalından Prof. Dr. Yeşim Ertan ile Prof. Dr. Deniz Nart da federasyonun yönetimine girdi. Aynı zamanda Avrupa Patoloji Derneği Danışma Kurulu Üyesi olarak da görev alarak Türkiye’deki patoloji derneklerini uluslararası arenada temsil etmeye başlayan Prof. Dr. Barbet’i tebrik eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Avrupa’da ülkemizi üniversitemizden değerli hocamızın temsil etmesinden mutluluk duyuyoruz” dedi.

EÜTF Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Yılmaz Barbet, Türkiye’deki ulusal patoloji derneklerinin üye olduğu Patoloji Dernekleri Federasyonu Başkanlığına seçildi, aynı anabilim dalından Prof. Dr. Yeşim Ertan Federasyon Sekreteri, Prof. Dr. Deniz Nart ise Yönetim Kurulu Üyesi seçilerek federasyon yönetimine girdi. Öte yandan Prof. Dr. Funda Yılmaz Barbet, Avrupa ve Türkiye’deki tüm ulusal patoloji derneklerinin yanı sıra AB’deki tüm patologların üye olduğu Avrupa Patoloji Derneğinin Danışma Kurulu Üyesi olarak seçilerek Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmeye başladı.

“Mutluluk Duyuyoruz”

EÜTF Tıbbi Patoloji Anabilim Dalından 3 öğretim üyesinin federasyon yönetimine seçilmesinden mutluluk duyduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Böylesi prestijli bir dernekte Funda Hoca, Yeşim Hoca ve Deniz Hocanın bulunması üniversitemiz açısından memnuniyet verici. Bu bağlamda, Avrupa’da ülkemizi, üniversitemiz öğretim üyesi Funda Hocamızın temsil etmesinden gurur duyduk” diye konuştu.

“Türkiye’de Patolojinin Gelişmesi Katkı Sunacak”

EÜTF Tıbbi Patoloji Anabilim Dalının, Türkiye’de ve dünyada saygın bir yeri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Funda Yılmaz Barbet, “Avrupa Patoloji Derneği Danışma Kurulunun en önemli görevleri arasında, derneğin bilimsel faaliyetleri ve verdiği bursların düzenlenmesini sağlamak yer alıyor. Avrupa Birliği’ndeki bu dernekle ilişkimiz özellikle ülkemizdeki patolojinin gelişmesi ve genç patologların yetişmesinde önemli katkılar sunacağına inanıyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"