EGEKAF'ta TUSAŞ'taki kariyer olanakları konuşuldu

Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük kariyer organizasyonu özelliğine sahip olan Ege Kariyer Fuarı (EGEKAF), kapsamında “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nde Kariyer ve Yaşam” konulu sunum gerçekleştirildi.

EGEKAF'ta TUSAŞ'taki kariyer olanakları konuşuldu
22 Mart 2022 - 12:01
Seren Karaşahin-Büşra Çetinkaya / İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük kariyer organizasyonu özelliğine sahip olan Ege Kariyer Fuarı (EGEKAF), kapsamında “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nde Kariyer ve Yaşam” konulu sunum gerçekleştirildi. Sunumu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) İşe Alım Uzmanı Aysu Helin Ay ve Aday Uzmanı Hümeyra Yolcu yaptı.  Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde yaklaşık elli yıl önce kurulan TUSAŞ’ın düzenlediği etkinliğe katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.  

TUSAŞ’ın iki konuda diğer kurumlardan farklılık gösterdiğini belirten İşe Alım Uzmanı Aysu Helin Ay, “TUSAŞ’ın fark yaratan ilk özelliği uçak modelleri diyebiliriz. İkincisi ise insan kaynakları. Demografimize baktığımız zaman genç teknisyenleri görüyoruz. Cinsiyet dağılımında ise iş gücünün ağır olabileceği durumlardan dolayı erkeklerin ağırlıkta olduğu görülüyor” diye konuştu.

TUSAŞ’taki çalışma koşullarına değinen Ay, “Çalışanlarımıza ekstra sosyal destekler sağlıyoruz. Aynı zamanda bir sağlık merkezimiz, spor tesislerimiz, basketbol ve futbol sahamız, fitness salonumuz mevcut. Kampüsümüzde birçok etkinlik gerçekleştirilebiliyor” dedi.

TUSAŞ’ın çalışma hayatında cinsiyet eşitliğine verdiği öneme dikkat çeken Aday Uzmanı Hümeyra Yolcu, “Savunma sanayi şirketlerinde daha çok erkekler var. Bu bizim aşmak istediğimiz bir durum. Bu sebepten dolayı alanında uzman kadın mühendisler ve mühendis adayı olan kadın üniversite öğrencileri için bir mentor programı düzenliyoruz. Katılımcılar süreci tamamladıklarında çalışma deneyimi elde edebiliyorlar. Şirketimiz staja ve istihdama ciddi anlamda önem veriyor. Her sene 2 bin 500’ün üzerinde staj imkanı sağlıyoruz. Program sonunda okulla beraber bir anlamda uzay dersi veriyoruz. Bizimle birlikte yaptığınız stajda kampüsteki sosyal imkanlardan faydalanabilme hakkına erişebiliyorsunuz. Bu süreçte maksimum verim alabilmek konaklama imkânı da sunuyoruz. Staj için 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri başvurabiliyor. Şu an devam eden staj başvurularının son tarihi 3 Nisan olarak belirlendi” diye konuştu.

Meslek okullarında okuyan öğrenciler için de staj imkânı sağladıklarını söyleyen Yolcu, “Meslek liseleri ve meslek yüksekokulları öğrencileri için de başka bir staj programımız var. Fakat burada farklı bir başvuru süreci var. Anlaşmalı olduğumuz Ankara’daki meslek liselerinden ve meslek yüksekokullarından öğrenci alıyoruz. Bu şekilde staj başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler anlaşmalı olduğumuz okullardan bilgi alarak bize ulaşabilirler” dedi.

Tanıtım ve konuşmalar sonrasında Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Enerji Teknolojisi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Halide Diker, konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"