Ege Üniversitesinden "UNESCO ve Kültür Sözleşmeleri" söyleşisi

Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü tarafından Kariyer Söyleşileri kapsamında “UNESCO ve Kültür Sözleşmeleri” söyleşisi düzenlendi.

Ege Üniversitesinden "UNESCO ve Kültür Sözleşmeleri" söyleşisi
01 Nisan 2022 - 10:49

Prof. Dr. Oğuz, “Kültürün önemi güncelliğini koruyor”

Aynur Demir – Utku Çelik / İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü tarafından Kariyer Söyleşileri kapsamında “UNESCO ve Kültür Sözleşmeleri” söyleşisi düzenlendi. Çevrimiçi olarak düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türk Halk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Ekici yaptı. Söyleşiye konuşmacı olarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Bölüm Başkanı ve UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz katıldı.

Etkinlikte sunum yapan Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, UNESCO bünyesinde gösterilen faaliyetler ve yürürlüğe koymak üzere çalıştıkları projeler hakkında bilgiler verdi. Türkçe’nin resmi diller ve toplu yapılan toplantılarda konuşma dili olarak eklenmesi için çaba sarf ettiklerini söyleyen Prof. Öcal Oğuz, bu konuda bağımsız Türk devletleriyle ortak faaliyetler yürüttüklerini ifade etti. Ayrıca her yıl UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korun Sözleşmesi kapsamında oluşturulan UNESCO-SOKÜM Listelerine Türkiye ve Türk Dünyası ortak kültürel miras unsurlarından yeni bir miras unsurların kaydedilmesi için çalışmalarda bulunduklarını söyledi. Somut Olmayan Kültürel Mirasların öneminin güncelliğini korunduğunu vurgulayan Prof. Oğuz; “Araştırmalarda kullanılan analitik bilginin yanı sıra; kabul görmüş geleneksel bilgilerin de kullanımının sağlanması gerekiyor. Çünkü kültür kavramı önemini korumaya devam ediyor” dedi.

Sunumun ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Prof. Oğuz; “Etkinliğe katılanlara ve Ege Üniversitesi öğretim elemanlarına davetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
GEMİSANDER'den "uyuşturucu" iddiasına yanıt: "Hukuki süreç başlatılacak!"
GEMİSANDER'den "uyuşturucu" iddiasına yanıt: "Hukuki süreç...
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı