Ege Üniversitesi yeni akademik döneme hazır

Rektör Budak: “EÜ’nün yükseliş trendi yeni dönemde de devam edecek”

Ege Üniversitesi yeni akademik döneme hazır
16 Ağustos 2021 - 13:37
İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi yeni eğitim öğretim dönemine yönelik hazırlıklarını tamamladı. Yüz yüze eğitim öğretim ve araştırma geliştirme faaliyetleri ile topluma hizmet uygulamalarına yönelik hazırlıkları tamamladıklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, salgının gündelik yaşamda ortaya çıkardığı değişim ve dönüşüm ile birlikte yeni dönemde de her türlü senaryoya yönelik stratejileri planladıklarını vurguladı.

Ege Üniversite ailesi olarak son dört yılda; eğitim öğretim, araştırma geliştirme, topluma hizmet, uluslararasılaşma, dijitalleşme ve uzaktan öğretim parametreleri başta olmak üzere sosyal, sanatsal, kültürel, sportif, altyapı ve fiziki gelişim alanlarında öncü projeleri hayata geçirdiklerini ve önemli başarılara imza attıklarını söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hepimizin bildiği gibi salgın dinamik bir şekilde devam ediyor. Ege Üniversitesi olarak içinde bulunduğumuz salgın sürecinde eğitim ve öğretim başta olmak üzere araştırma geliştirme ve topluma hizmet faaliyetlerine devam edebilmesi için mevcut durumumuzu tüm yönleriyle değerlendirip, yaptığımız çalışmalarla zayıf yanlarımızı güçlendirdik. Kampüsümüzü başta  salgınla mücadele olmak üzere,  her türlü olumsuzluğu karşı daha güvenli ve huzurlu bir ortama kavuşturduk. Hem akademik hem de idari birimlerimizle 2021-2022 eğitim öğretim dönemine güçlü bir şekilde hazırlandık. Belirlediğimiz hedeflerimizin somut çıktılarını alıyoruz. İyi yoldayız ve birimlerimizin gayret ve destekleriyle hayata geçirdiğimiz çalışmalarımız sonucunda, yeni döneme tam anlamıyla hazırız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Sürekli iyileştirme çalışmalarımız sonucunda bugün üniversitemiz pek çok alanda Türk Yükseköğretim Sistemine öncülük ediyor. Üniversitemiz, YÖKAK tarafından uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programında 5 yıl süre ile tam Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazanarak, büyük bir başarı elde etti. Bu başarısıyla üniversitemiz,  Türkiye’de tam akreditasyon alan ilk üniversite oldu. Ayrıca, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından öğrencilerin görüşü alınarak gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA-2021) raporuna göre Ege Üniversitesi, Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralamasında bir önceki yıla oranla önemli bir başarı göstererek 4’üncü sıraya yükseldi. Son dönemde üniversitemiz ailesiyle birlikte tam bir seferberlik ruhu ile çalışarak oluşturduğumuz huzurlu ve güvenli kampüs ortamımız, erişilebilir yönetim anlayışımız ve interaktif uygulamalarımız öğrencilerimizden geçer not aldı. Küresel eğitimin sunduğu tüm algoritmalara sahip, yaya öncelikli dört mevsim yeşil, sıfır atık belgeli, sürdürülebilir kampüs olanaklarıyla fark yaratan, öğrenci odaklı yönetim modeli, kaliteli eğitim, Ar-Ge ve inovasyonda öncü, uluslararası değişim programlarında lider, ulusal ve uluslararası endekslerde yükselişini sürdüren, araştırma üniversitesi olma hedefine çok yakın bir yükseköğretim kurumuyuz. Türkiye’de en iyi teknolojik altyapıya sahip hem yüz yüze hem de online eğitim olanaklarıyla fark yaratan öncü ve örnek bir üniversiteyiz” diye konuştu.

“Hedefimiz her geçen gün üniversitemizin niteliğini artırmaktır”
Ege Üniversitesini daha iyi noktalar taşımak için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini ifade eden Rektör Budak,  “Hepimizin bildiği gibi Covid-19 salgını eğitim öğretim anlayışını ve yöntemlerini kökünden değiştirdi. Bu süreçte, çağın koşullarını doğru okumanın ve bu koşullara yanıt veren eylem planlarına sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu anladık. Ege Üniversitesi olarak, çağın koşullarına ayak uydurmada gösterdiğimiz üstün gayreti, bu koşulları doğru yönlendirme konusunda da sergiliyoruz. Salgın hepimizin sorumluluklarını artırdı. Bu bilinçle, geleceğimiz olan gençlerimizin kaliteli eğitim alarak yetişmesi, ihtiyaçları olan tüm eğitim materyallerine ulaşabilmesi çok önemli bir konu. Üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle hareket ediyor, bu noktada tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Salgın sürecinde uzaktan eğitimde elde ettiğimiz başarıyı sürdürmek, yüz yüze eğitimi de aksamadan devam ettirmek için önemli hazırlıklar yaptık. Hedefimiz her geçen gün üniversitemizin niteliğini artırmaktır. Önceki yıllarda olduğu gibi yeni eğitim öğretim döneminde de üniversitemizi her alanda daha iyi noktalara taşımak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.  Yaptığımız çalışmalar neticesinde geldiğimiz nokta göstermektedir ki; üniversite olarak iyi yoldayız. Bu başarı sadece üst yönetimin elde ettiği bir başarı değildir. Temizlik ve güvenlik görevlisinden genel sekreterine, öğrencisinden akademisyenine, idari çalışanından dekanına, bu Ege Üniversitesi ailesinin her kademede görev yapan çalışanın özverisi, gayreti ve başarısıdır. İnşallah bundan sonra da üniversitemizin yükseliş trendi zirveye doğru devam edecek. Üniversite olarak buna gayret göstereceğiz. Adımızı araştırma üniversiteleri arasına yazdırıp, bilim dünyasına daha büyük katkılar sunacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada üniversitemizin marka değerine değer katmak için yüksek motivasyonla çalışan arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yeni dönemin ülkemize, şehrimize, üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"