Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde yenilenen kütüphane ve derslikler törenle açıldı

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi kütüphanesi ile derslikleri İzmirli hayırsever ailenin katkılarıyla yenilendi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde yenilenen kütüphane ve derslikler törenle açıldı
21 Şubat 2021 - 15:06

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi kütüphanesi ile derslikleri İzmirli hayırsever ailenin katkılarıyla yenilendi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve hayırsever Yaşar Zeynep Ünsal’ın da katıldığı törenle dersliklerle, kütüphane hizmete açıldı. Devletin ihtiyaç duyulan her alanda destek verdiğini kaydeden Rektör Budak, hayırseverlerin desteklerinin de çok önemli olduğu dile getirip Ünsal ailesine teşekkür etti.  

Ege Tıp’ta yenilenen kütüphane ve derslikler törenle açıldı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi kütüphanesi ile derslikleri İzmirli hayırsever ailenin katkılarıyla yenilendi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören öğrenciler tarafından kullanılan Prof. Dr. Hakkı Bilgehan ve Prof. Dr. Necati Akgün amfilerinin de yer aldığı, kütüphane ve derslik binası İzmirli hayırsever Yaşar Zeynep Ünsal ve oğlu Serhan Ünsal’ın destekleriyle yenilendi. Yenilenen EÜTP Ethem Ünsal Kütüphanesi ve Derslikleri düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmirli hayırsever Yaşar Zeynep Ünsal, tıp fakültesi ve hastane yönetimi ile öğretim elemanları katıldı.

Dış cephe düzenlemesinden havalandırmaya kadar dersliklerle kütüphanenin yenilendiğini dile getiren Rektör Budak, “Tıp Fakültemizin en önemli özelliklerinden biri güçlü bir akademik kadroya sahip olmasıdır. Covid sürecinde de gördük ki dünyada en önemli şey sağlık. Hayırseverimizin verdiği destekle yenilenen kütüphane ve dersliklerimizde geleceğin hekimleri, Tıp Fakültesi öğrencilerimiz yetişecek, bu bizler için çok kutsal ve çok değerli. Devletimiz elinden geldiği kadar ihtiyaç duyulanları her alanda gerek fakültemiz gerekse hastanemiz için yapıyor. Ama hayırseverlerimizin de destekleri bizler için çok önemli. Hayırseverimize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Ege Üniversitesine desteklerinin süreceğini söyleyen hayırsever Yaşar Zeynep Ünsal, “Rahmetli eşim Ethem Ünal hayatı boyunca hayır yapmayı, darda olana el uzatmayı çok seven bunları gizlice yapmayı tercih eden bir insandı. Ne mutlu bize ki evlatlarımız da babalarının izinde, içinde bulundukları topluma katkı sağlayacak projelere destek veriyor. Bu kadar kutsal bir mesleğin eğitiminin alındığı derslik ve kütüphaneye eşimin adının verilmesi beni çok duygulandırdı. Projede emeği geçen başta oğlum Serhan Ünsal olmak üzere herkese gönülden teşekkür ederim” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...