Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreni gerçekleştirildi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017-2018 akademik yılı mezuniyet töreni İzmir Arena’da gerçekleştirildi. 58. dönem mezunlarının çalışma yaşamına uğurlandığı törende genç hekimler kadar aileleri de heyecanlıydı. Düzenlenen törende ‘Hipokrat Andı’ ile mesleğe adım atan 335 genç hekim coşkuyu hep birlikte yaşadı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreni gerçekleştirildi
28 Haziran 2018 - 12:46

Törene, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Canan Fisun Abay, Prof. Dr. Kutsal Turhan, Prof. Dr. Mehmet Ersan, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün, Başhekim Prof. Dr. Tuncay Göksel, dekan ve başhekim yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi’nin gözbebeği Tıp Fakültemizin 58. dönem mezunlarını uğurluyoruz. Hocalarının başarıları ülkemiz sınırlarını aşan,  sağlık hizmetiyle Avrupa’nın önemli referans hastanelerinden birisine sahip olan Tıp Fakültemiz bugün Türk ve yabancı uyruklu 335 hekimi mezun etmenin gururunu yaşıyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi; tıp eğitiminde ikinci kez akredite olan sekiz tıp fakültesinden birisi. Eğitimi 2023 yılına kadar akredite durumda. 2017 değerlendirme raporuna göre, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında mezunlarımızdan 119’u bir uzmanlık alanına yerleşmiş. Bu sonuçla, Fakültemiz ülkemizdeki tıp fakülteleri sıralamasında üçüncü sırada yer alarak tıp eğitimindeki başarısını bir kez daha kanıtladı. Yükseköğretim kurumlarını bilimsel araştırma ve tanınırlık açısından değerlendiren dünyaca ünlü derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS), ülkemizde bir çalışma yaptı. Yapılan çalışmada Ege Üniversitesi Tıp Fakültemiz, dünyadaki 1000 üniversite arasında tıp alanında ilk 400’e girdi ve Ocak 2018’de YÖK Başkanlığı tarafından “Alan Odaklı Başarı” sıralamasında uluslararası düzeyde rekabet edebilirlik derecesine layık görülen dört tıp fakültesinden birisi oldu. Bunların yanı sıra hocalarımız yurtdışından davet alarak başka ülkelerde ameliyatlar yapıyor. Geliştirdikleri yeni teknik ve cerrahi uygulamaları dünyanın önde gelen üniversiteleri ile paylaşıyor. Bu detayları sizinle neden paylaşıyorum? Çünkü bu başarıların mimarı olan hocalarımızın yetiştirdiği genç hekimlerimiz şifa dağıtmak için yola çıkıyor. Öğrencilerimiz, yılda 1,5 milyondan fazla hastanın yatarak ya da ayaktan tedavi edildiği Tıp Fakültesi hastanemizde pek çok farklı vaka ile karşılaşarak iyi birer hekim olarak yetişti. Hekim arkadaşlarım, kutsal bir mesleğin neferleri olarak onurlu duruşunuzu asla kaybetmeyin. Kendinizi geliştirmeye, öğrenmeye devam edin. Başarılarınızla bizleri gururlandıracağınıza inancım tamdır. Egeli ruhunu taşıyarak hayatta yol alın. Sevgili gençler tüm hayallerinizin gerçekleşmesini diliyorum. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

“Ege Üniversitesi artık bir marka olmuştur”

Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün,  “Bugün sizlerle birlikte fakültemizin en mutlu günlerinden birini yaşıyoruz. Büyük zorluklar ve fedakârlıklarla geçirdiğiniz yaşamınızdaki en önemli 6 yılı geride bıraktığınız bugün, değerli birer hekim olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bu nedenle hepinizi en içten duygularımla kutluyorum. Ege Üniversitesi, 63 yıldır sizler gibi başarılı hekimler yetiştiren büyük ve köklü bir kurumdur. Sizler Tıp Fakültelerinden mezun olan genç doktorlar arasında belki de en şanslı olanlarısınız. Çünkü İzmir gibi güzel bir şehirde Ege Üniversitesi gibi çok köklü bir üniversitenin Tıp Fakültesinden mezun olmak hem bir ayrıcalık hem de büyük bir şanstır.  Fakültemiz halen 450 öğretim üyesi 2523 öğrencisi toplamda 3000 üzeri çalışanıyla birlikte çok büyük bir ailedir. Bu ailenin 335 bireyi bugün fakültemizden mezun olmaktadır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kaliteli eğitim bir gelenektir. Mezuniyet öncesi tıp eğitimimiz, 2023 yılına kadar 2.kez akredite olmuştur. Ege Üniversitesi artık bir marka olmuştur ve olmaya da devam edecektir” dedi.

Hekimliğin, mücadele ve fedakarlıklarla dolu, kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gürgün, “Hekimliğin temel uğraş alanı insan sağlığıdır.   Başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık çalışanları büyük bir özveri ve insanüstü çabayla, gece gündüz, aç susuz, yorgun uykusuz, bayram tatil demeden hiçbir karşılık beklemeksizin ülkemizin dört bir yanından şifa bulmaya gelen hastalarımızı bir an önce sağlıklarına kavuşturmak için olanca güçleriyle çalışmaktadır” diye konuştu.

“Sizler sadece hekim değilsiniz”

Genç hekimlere seslenen Prof. Dr. Cemil Gürgün, “Sevgili genç hekimlerimiz, sizler sadece hekim değilsiniz. Sizler  ‘geleceğin birer filozofusunuz’. Hekim bir sanatçıdır. Hekim bir kaşiftir. Hekim bir umut ışığıdır. Hekim bir sırdaştır. Hekim bir vatanseverdir. Sözlerimi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği çok anlamlı bir sözü ile bitirmek istiyorum. ‘Hiçbir şeye ihtiyacınız yok, yalnız bir şeye ihtiyacınız var oda çalışkan olmak.’ Bundan sonraki yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle hepinizi kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem birincisi Dr. Müge Gündüz’e, Prof. Dr. Gürgün dönem ikincisi Dr. İlayda Barankoğlu’na  ve  Prof. Dr. Turhan dönem üçüncüsü Dr. Kadriye Ece Demiray’a plaket ve diplomalarını verdi.

Konuşmaların ardından diplomaları verilen öğrenciler, 'Hipokrat Andı' ederek meslek hayatlarına ilk adımlarını attılar. Öğrencilerin keplerini havaya fırlatması ve aileleriyle beraber fotoğraf çektirmesiyle birlikte tören sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"