Ege Üniversitesi liselerle buluşuyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı “Ege Üniversitesi Liselilerle Buluşuyor” etkinliği ile üniversite adayı öğrencileri Egeli akademisyenlerle buluşturuyor.

Ege Üniversitesi liselerle buluşuyor
08 Nisan 2021 - 16:20

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı “Ege Üniversitesi Liselilerle Buluşuyor” etkinliği ile üniversite adayı öğrencileri Egeli akademisyenlerle buluşturuyor.  Pandemi nedeniyle tanıtım çalışmalarını çevrimiçi sürdüren Ege Üniversitesi, sanal ortamda İzmir’deki liselere tanıtım hizmeti sunuyor.

Programın ilk etkinliği, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine yönelik gerçekleştirildi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK) Müdürü Prof. Dr. Muharrem Hakan Cevher ve akademisyenler, üniversite adayı öğrenciler ile bir araya geldiler.

         Ege Üniversitesi sanal sınıflarında gerçekleşen etkinlikte Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine Ege Üniversitesi hakkında bilgiler verdi. EÜ tanıtım videosunun gösteriminin ardından Rektör Budak, eğitim-öğretim başta olmak üzere üniversitedeki kampüs hayatı, kültür, sanat, spor ve sosyal faaliyetler hakkında genç liselileri bilgilendirdi.

Genel olarak etkinliği değerlendiren Rektör Budak, “ Pandeminin en çok etkilendiği alanlardan birisi de kuşkusuz ki eğitim. Lise son sınıf öğrencilerimiz ise üniversite sınavının heyecanını şimdiden hissetmeye başladılar. Ama maalesef içerisinde bulunduğumuz koşullardan dolayı istedikleri üniversiteyi yerinde görme şansları çok azaldı. Biz de bu durumu dikkate alarak çevrimiçi bir tanıtım organizasyonu düzenlemeye karar verdik. Hem üniversitemizin imkan ve olanaklarını hem de son dönemde hayata geçirdiğimiz öğrenci odaklı uygulamaları öğrencilerimize anlatma fırsatı bulduk.  Üniversite adayı öğrencilerimize katkımız olursa ne mutlu bize” diye konuştu.

Çevrimiçi yapılan buluşmada GSTMF Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa ve DTMK Müdürü Prof. Dr. Muharrem Hakan Cevher ise fakülte tanıtım sunumlarını gerçekleştirdiler. Dekan Prof. Dr. Parsa ve Müdür Prof. Dr. Cevher; öğrencilerin kariyer, staj ve iş hayatıyla ilgili sorularını yanıtladılar.

Üniversite adayı öğrencileri bilgilendirme amaçlı yapılan “Ege Üniversitesi Liselilerle Buluşuyor” etkinliği, 4 Haziran’a kadar farklı liselerin katılımları ile devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"