Ege Üniversitesi en iyilerin yer aldığı 9 dünya sıralamasına girdi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesindeki URAP Araştırma Laboratuvarı’nın 2021 “Dünya Genel Sıralaması Raporu” açıklandı.

Ege Üniversitesi en iyilerin yer aldığı 9 dünya sıralamasına girdi
02 Şubat 2022 - 12:27

EÜ, en fazla sıralama kuruluşunda yer alan 7’nci üniversite

İZMİR(Ege Ajans)- Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesindeki URAP Araştırma Laboratuvarı’nın 2021 “Dünya Genel Sıralaması Raporu” açıklandı. 11 kuruluş tarafından yapılan üniversitelerin dünya sıralamasının değerlendirildiği raporda Ege Üniversitesi, 9 kuruluşun yaptığı sıralamalarda kendine yer buldu. Türkiye’den 2021 yılında tüm sıralamalarda 4 üniversite yer alırken 2 üniversite 10 sıralamada, 3 üniversite 9 sıralamada, 7 üniversite 8 sıralamada ve 6 üniversite ise 7 sıralamada yer buldu. Buna göre Ege Üniversitesi, en fazla sıralama kuruluşunda yer alan Türk üniversiteleri arasında 7’nci sırada, Araştırma Üniversitesi kriterlerinde A2 kategorisindeki üniversiteler arasında ise 4’üncü sırada yer aldı.  

Ege Üniversitesinin her geçen gün dünya çapında adından söz ettirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Dünyadaki üniversiteler, ulusal ve uluslararası çeşitli sıralama kuruluşları tarafından belirli performans göstergeleri ve metriklere dayalı olarak sıralanıyor. Ege Üniversitesi, bu sıralama kuruluşları tarafından yapılan derecelendirmelerde başarı ivmesini yükseltmeye devam ediyor. URAP, WEBOMETRICS, ARWU, CWUR, LEIDEN, NTU, QS, RUR, SCI MAGO, THE ve US NEWS&WORLD REPORT kuruluşlarının yaptıkları değerlendirmeler sonucunda üniversitemiz, bu kuruluşlardan 9’unun sıralamasına girmeyi başardı. Ülkemizde en fazla sıralama kuruluşunda yer alan 7’inci üniversite olduk. Araştırma Üniversitesi kriterlerinde A2 kategorisindeki üniversiteler arasında ise 4’üncü sırada yer aldık.   Uluslararasılaşma hedefimiz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz uygulamaları sürdürülebilir kılmak için Ege Üniversitesi ailesi olarak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Üniversitemizin her alanda bir önceki günden dahi iyi olması ve uluslararası arenada tanınırlığın artması için var gücümüzle çalışıyoruz. Elde ettiğimiz başarılar, hedeflediğimiz yolda bizlere motivasyon kaynağı oluyor. Katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesi 2021 yılında; URAP değerlendirmesinde 883, WEBOMETRICS değerlendirmesinde 964, ARWU değerlendirmesinde 950, CWUR değerlendirmesinde 839, LEIDEN değerlendirmesinde 616, QS değerlendirmesinde bin 100, RUR değerlendirmesinde 605, SCI MAGO değerlendirmesinde 697 ve US NEWS&WORLD REPORT değerlendirmesinde bin 111’inci sırada yer aldı. Raporda, dünya sıralamalarında üst sıralarda yer alabilmek için, üniversitelerin etki değeri yüksek bilimsel makale ve yayın sayısını artırmasının önemli bir koşul olduğu vurgulandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...