Ege, "Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı"nda en çok ziyaret edilen ilk 10 üniversite arasında

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) yükseköğretim kurumları ve programlarının dijital ortamda tanıtılmasına yönelik ikinci kez düzenlenen “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı”nda Ege Üniversitesi standı en çok ziyaret edilen ilk 10 üniversite içinde yer aldı. 

Ege, "Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı"nda en çok ziyaret edilen ilk 10 üniversite arasında
14 Ağustos 2021 - 11:01
İZMİR (Ege Ajans)- Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) yükseköğretim kurumları ve programlarının dijital ortamda tanıtılmasına yönelik ikinci kez düzenlenen “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı”nda Ege Üniversitesi standı en çok ziyaret edilen ilk 10 üniversite içinde yer aldı.  YÖK'ün koordinesinde, 181 yükseköğretim kurumunun katılımıyla düzenlenen sanal fuarda, Ege Üniversitesi aday öğrencilerin en yoğun ilgi gösterdiği üniversite oldu.

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz Türkiye’nin en büyük dördüncü üniversitesi ve en gözde kampüslerinden birine sahip. Bu yıl Study in Turkey 2021 YÖK Sanal Fuarı’nda üniversitemizi her yönüyle tanıttık. YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın açıkladığı rakamlara göre sanal fuar, 4 gün içinde 27 bin 288 kayıtlı kişi tarafından yaklaşık 131 bin 327 kez ziyaret edildi. 501 bin 131 sayfa ziyaretinin gerçekleştirildiği sanal fuarda yaklaşık 100 bin 245 stant ziyareti yapıldı. Bu rakamlar içinde üniversitemizin en çok ziyaret edilen ilk 10 üniversite arasında yer alması bizleri gururlandırıyor. Ege Üniversitesi araştırma üniversitesi hedefiyle, öğrenci odaklı yönetim anlayışı ve eğitim-öğretimde kalite öncelikli misyonuyla öğrencilerin gözdesi oluyor. Beş yıllık tam akreditasyon alarak, ülkemizde ilk kurumsal akredite olan üniversite olmamızla kaliteli ve nitelikli eğitimimizi tescillemiş olduk. Aday öğrencilerimizin üniversitemize gösterdikleri yoğun ilgiye teşekkür ediyor, tercihlerinde hayırlı sonuçlar elde etmelerini diliyorum” dedi.

Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarında en çok ziyaret edilen üniversiteler arasında Ankara, Hacettepe, Marmara, Yıldız Teknik, Bursa Uludağ, Boğaziçi, Orta Doğu Teknik, İstanbul Teknik üniversiteleri ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa yer alıyor. YÖK'ün koordinesinde, 181 yükseköğretim kurumunun katılımıyla düzenlenen sanal fuarda, yükseköğretim kurumlarından temsilciler canlı tanıtım etkinlikleriyle öğrenci adaylarıyla sesli ve görüntülü görüşmeler yaptı. Sanal fuarda, üniversite adaylarına yükseköğretim kurumları, programlar, bölümler, konaklama ve burs imkânları, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere araştırma olanakları ve diğer imkânlar tanıtıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...