Ege'de "ÇEVMER Perşembe Seminerleri" başladı

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi(ÇEVMER) tarafından verilen “ÇEVMER Perşembe Seminerleri” farklı konu ve konuklarıyla yeniden başladı. Seminerler, ÇEVMER Seminer Salonu’nda her Perşembe saat 14.00’de verilecek.

Ege'de "ÇEVMER Perşembe Seminerleri" başladı
14 Kasım 2019 - 13:54

ÇEVMER Perşembe Seminerleri kapsamında, 21 Ekim 2019 tarihinde Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Dr. Barbaros Çetinel tarafından, “Sürdürülebilir Çevre Sağlığı için Bitki Koruma Ürünlerinin Ruhsatlandırılmasında Alınan Önemler” isimli seminer gerçekleştirilecek.

“Sıfır Atık” projeleriyle israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi gibi birçok konuya dikkat çekiliyor. Bu kapsamda, 28 Kasım 2019 tarihinde Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Fizikokimya Ana Bilim Dalı’nda Prof. Dr. Armağan Kınal tarafından, “Sıfır Atık”  ve 5 Aralık 2019 tarihinde Çevre Yüksek Mühendisi Leman Erol tarafından ise “Sıfır Atık ve Uygulamaları” semineri gerçekleştirilecek.

Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Genel Biyoloji Ana Bilim Dalı’nda Prof. Dr. Melike Bor, 12 Aralık 2019’da  “Sürdürülebilir Hedeflerle Çevre ve Tarımsal Üretimin Geliştirilmesi” hakkında bilgilendirici bir seminer verecek. Seminerlerin devamında Lisansüstü öğrenci Meryem Kuş, 19 Aralık 2019’da “Mikroalglerin Mimaride ve İç Mimaride Kullanımı” isimli seminer verirken, Lisansüstü öğrenci Engin Mert ise, 26 Aralık 2019’da “İklim Değişikliği Politikaları ve Sanayi 4.0” seminerini verecek.

Etkinlik kapsamında düzenlenen seminerlerin sonuncusunu ise 2 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşecek. Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Ekşi tarafından “Afet Sonrası Ortaya Çıkabilecek Çevresel Risklerin Yönetimi” isimli seminer verilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"