Ege'de akreditasyon seferberliği devam ediyor

 Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(ECZAKDER) tarafından yapılan değerlendirme sonucu ikinci kez  “Tam Akreditasyon” almaya hak kazandı.

Ege'de akreditasyon seferberliği devam ediyor
05 Ocak 2022 - 15:11

EÜ Eczacılık Fakültesi ikinci kez “Tam Akredite” oldu

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(ECZAKDER) tarafından yapılan değerlendirme sonucu ikinci kez  “Tam Akreditasyon” almaya hak kazandı. Fakülteye tebrik ziyaretinde bulunan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bu süreçteki özverili çalışmalarından ötürü fakültemiz akademik ve idari personelini başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Eczacılık Fakültesinin ikinci kez tam akreditasyon almasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizde başlattığımız akreditasyon seferberliği kapsamında birimlerimizde kaliteye artırmaya yönelik çalışmalar hız kazandı.  Göreve geldiğimiz günden bu yana nitelikli ve kaliteli eğitim için tüm birimimizle akredite olmayı hedef edindik. Akredite bölüm, program ve laboratuvar sayılarına her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Akreditasyona verdiğimiz önem neticesinde ülkemizde YÖKAK tarafından tam akredite edilen ilk üniversite olduk. Bu başarılarımız ile üniversitemiz, YÖK tarafından belirlenen araştırma üniversiteleri arasındaki yerini aldı. Daha önce yapılan değerlendirmede tam akreditasyon alan Eczacılık Fakültemiz, aynı başarıyı bir kez daha tekrarlayarak kalitesini yine tescil etti. Bu süreçte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.  

“Türkiye’deki eczacılık fakülteleri arasında öncü bir eğitim kurumu”

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin yarım asra yaklaşan tarihiyle köklü bir kurum olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Ayfer Yalçın, “Fakültemiz, kuruluşundan bu yana 7 bini aşan mezun sayısı, güncel 700’ü aşkın kayıtlı öğrencisi, 105 akademik ve 55 idari personeli ile Türkiye’deki eczacılık fakülteleri arasında öncü bir eğitim kurumudur. Fakültemiz, ilk kez 2015-2020 yılları arasında ECZAKDER tarafından tam akreditasyon aldı. Covid-19 pandemisi nedeniyle yeniden akreditasyon başvurumuzu bir yıl gecikmeli olarak gerçekleştirdik.  20 standart ve bu standartlara bağlı 98 alt başlık kapsamında raporumuzu hazırlayarak Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu’nun değerlendirmesine sunduk. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın da katılımıyla gerçekleşen Değerlendirme ve İzleme Ekibinin (DİZE) çevrimiçi ziyaretinin akabinde yapılan değerlendirmeler sonucunda fakültemiz tekrar tam akreditasyon almaya hak kazandı. Üniversitemizin misyonu, vizyonu, stratejik hedefleri ve kalite süreçleriyle ile doğrudan örtüşecek şekilde eğitim-öğretim, araştırma ve toplumsal katkı faaliyetlerini sürdüren fakültemiz, ikinci kez tam akreditasyona hak kazanarak faaliyetlerinin kalitesini tüm paydaşlar nezdinde bir kez daha tescilledi. Çalışma arkadaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"