EBSOV Kadınlar Birliği, Dr Gülseren Budayıcıoğlu'nu İzmir'de ağırladı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı’nın ortaokul, lise ve üniversitelerde öğrenim gören yüzlerce gence karşılıksız eğitim bursu sağlayan EBSOV Kadınlar Birliği, son dönemin popüler televizyon dizisi İstanbullu Gelin’in (Hayata Dön) yazarı Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nu konuk etti.

EBSOV Kadınlar Birliği, Dr Gülseren Budayıcıoğlu'nu İzmir'de ağırladı
01 Mayıs 2019 - 21:19

EBSO Vakfı Kadınlar Birliği üyelerine hem mutlu olmanın yollarını anlatan Pskiyatrist Dr. Budayıcıoğlu, öğrenci bursları yararına gerçekleştirilen etkinlikte yazarlığa başlayını ve kitapları üzerine de konuştu. Dr. Budayıcıoğlu’nun Hayata Dön, Camdaki Kız, Kral Kaybederse, Madalyonun İçi, Günahın Üç Rengi isimlerinde kitapları bulunuyor.

Doktorluk yaparken önünde açılan sır perdelerini, duyup, öğrendiklerini mutlaka insanlarla paylaşması gerektiği düşüncesiyle yazın hayatına girdiğini belirten Dr. Budayıcıoğlu, “Hayatın bir iç yüzü bir de görünen yüzü vardı. Bana anlatılan “görünmeyen yüzünü” başkaları da bilse, belki kendi hayatlarında değişiklik yaparak dünyaya farklı bir pencereden bakar, hayatın her zaman kendi düşündükleri gibi olmadığını anlarlardı. Edebiyata da çok meraklıydım zaten, o yüzden yazmak hoşuma gitti. Gündüz öğrendiklerimi biriktiriyor, akşam da bilgisayarın başına geçip hem yazıp rahatlıyordum. Belli bir yaştan sonra insanın hayata bakışı da, hayalleride çok değişiyor. Özellikle böyle bir işiniz var ve her gün yeni insanlar, yeni hayatlar, yepyeni bakış açıları görüyor ve dinliyor, pek çok acıya ortak oluyorsanız, gelişmemek, değişmemek mümkün değil. Bu nedenle benim mutlu olabilmem için, artık başkalarını mutlu edebildiğimi görmem gerekiyor. Yepyeni bir kitap üzerinde çalışıyorum. Kitap yazmak keyifli olduğu kadar kolay değil. En az on farklı biçimde yazdıktan sonra ancak beğeniyor ve yayınevine gönderiyorum” dedi.

Şiddet zincirini sadece kadınlar kırabilir…

Sevgisiz büyüyen, şiddet, baskı, taciz gibi travmalar geçiren çocukların gelecek yaşamında sevgi paylaşımında bulunamadığını da söyleyen Psikiyatrist Dr. Gülseren Buğdaycı sözlerine şöyle devam etti; “Duygularımız yaramaz çocuklar gibidir. Biz onlarla başa çıkamayız. Öfkenin bir freni yoktur. Bilinç düşündüğünüz bir şeyi yaptım kabul eder, eylem ile duyguyu birbirinden ayırmaz. Gerçekten yapmışız gibi algılar bilinç. Psikoloji kişiye kendini affettirebilme sanatıdır. Kendini affetmiş kendi ile barışık bir kişiden kötü şeyler yapmasını beklemeyiz. Bunun için kadın ve annelere seslenmeyi çok seviyorum ben.  Bu çocukları biz yetiştiriyoruz, onları sevgiyle paylaşımla yetiştirirsek gelecekteki tüm olumsuzlukların önüne geçeriz. Bunun ilacı olan sevgi biz kadınlarda..”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü 24 Nisan..."
“Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü...
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu