Ebru sanatı kültürleri buluşturdu - Bursa Haberleri

Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÖMER) yürüttüğü çalışma kapsamında dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelen yüze yakın öğrenci, BUSMEK tarafından düzenlenen Ebru workshopuna katılarak Geleneksel Türk İslam Sanatını uygulama fırsatı buldular.

Ebru sanatı kültürleri buluşturdu - Bursa Haberleri
14 Mart 2020 - 13:18

BURSA - Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÖMER) yürüttüğü çalışma kapsamında dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelen yüze yakın öğrenci, BUSMEK tarafından düzenlenen Ebru workshopuna katılarak Geleneksel Türk İslam Sanatını uygulama fırsatı buldular.

TÖMER Bursa Şubesi’nde eğitim alan tüm öğrencilerin kültürlerarası etkileşimini artırmak amacıyla düzenli olarak tarihî ve kültürel amaçlı geziler, seminerler, sergiler ve spor turnuvaları düzenleniyor. Bursa tarihi ve kültürel gezilerini tamamlayan öğrenciler Ebru Usta Öğreticisi Elif Aydın’ın hazırlamış olduğu Ebru teknelerinin başına geçtiler. Usta Öğretici Elif Aydın öncelikle Ebru sanatının tarihsel sürecinden bahsetti. Aydın, 16’ncı yüzyılda Orta Asya’dan Osmanlı Devleti topraklarına gelerek kitapların iç yüzeyini süsleyen Ebru’nun, daha sonra tablo olarak da kullanılmaya başlandığını söyledi. Ardından sırayla teknelerin başına geçen yabancı konuklar hünerlerini sergiledi. Zor bir zanaat olan ebruyu öğrenmek için büyük çaba sarf eden ziyaretçiler gün boyu süren etkinlikte keyifli anlar yaşadı.

28 ülkeden, 90’ın üzerinde öğrencileri bulunduğunu belirten TÖMER Bursa Şubesi Müdür Yardımcısı Mesut Ege, yabancı öğrencilerin genel olarak Afganistan, Ortadoğu’daki Arap ülkeleri ve Asya’daki diğer ülkelerden geldiğini ifade ederek; Türk Cumhuriyetlerinden, Balkanlardan, Japonya ve Suriye’den de öğrenciler geldiğini sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"