Duygu ve Sanem İçil, MAG yılbaşı özel içeriği için objektif karşısına geçti

Kışın tüm renklerini içine alan "Winter Wonderland" koleksiyonuyla Grace Brands markasının kurucuları Duygu ve Sanem İçil, MAG yılbaşı özel içeriği için objektif karşısına geçti.

Duygu ve Sanem İçil, MAG yılbaşı özel içeriği için objektif karşısına geçti
23 Aralık 2020 - 09:48

Grace Brands markasının kurucuları Duygu ve Sanem İçil “Winter Wonderland” koleksiyonunu MAG okurları için anlattı.

2020 yılında herkesin evine daha özen gösterdiği bir yıl olduğunu belirten Duygu ve Sanem İçil, “Ev dekorasyonunda her ayrıntı ile sofra sunumların çok daha önemli olduğunu ve böylece kişilerin kendi yaratıcılıklarını kullandığı bir alana dönüştüğünü düşünüyor” dedi. Kışın harikalar diyarını temsil eden koleksiyonları “Winter Wonderland” ile özel bir sunum hazırlayan ikili, “Koleksiyonumuz içerisinde terracotta renkler, ağaçların koyu yeşil tonları, kışın ormanda yaşayan hayvanlar, çiçeklerin yer aldığı farklı tasarımlar bulunuyor. Sofrasında harikalar yaratmak isteyenlerin kendi hayal dünyalarını yansıtmalarını amaçlıyoruz” diye konuştu. 


Yılbaşı gecelerini genellikle nasıl geçirirsiniz, bu yıl için neler planladınız? Yeni yıl sizin için ne ifade ediyor?
Yılbaşı geceleri herkes için özeldir. Bizim için en keyifli yılbaşı gecesi aile ve arkadaşlarla bir arada olunan programlardır. Dışarıda olmaktansa evde geçirmek daha anlamlı. Evdeki dekorasyonu yılbaşı temasına çevirerek keyifli bir alan yaratmak yılın en sevdiğimiz anlarından biri. Bu nedenle ev programını tercih ediyoruz. Yılbaşına özel menüler hazırlamak ve her sene farklı bir yılbaşı teması işlemek bizim için çok keyifli.
      
2020 yılı aileniz ve sizin açınızdan nasıl geçti? Nasıl değerlendiriyorsunuz?
2020 herkes için çok zor bir yıl oldu. Zor bir yıl olmasının yanı sıra dünyaca çok farklı konulara da dikkat çekmek durumunda kaldık. Herkesin yaşamını gözden geçirdiği ve günlük rutinimizde bile yaşadığımız tüm koşulların her anına şükretmemiz gerektiğini hatırlattı. Maalesef çoğu kişinin de bir anda yakınlarını kaybettiği bir sene oldu. Psikolojik açıdan yıprandığımız bir yıldı. Bir yandan da evlerde geçirilen vaktin ve ailecek yapılan aktivitelerin yoğun olduğu bir dönemdi. Dolayısıyla herkesin evine daha fazla özen göstermeye başladığı bir dönemdi. Ev dekorasyonundaki her ayrıntı ile sofra sunumlarının çok daha önemli olduğunu ve böylece kişilerin kendi yaratıcılıklarını kullandığı bir alana dönüştüğünü düşünüyoruz.
 
Bugüne kadar geçirdiğiniz en özel ve güzel yılbaşı geceniz ne zamandı?
Genelde yılbaşı gecelerimizin hepsi çok keyifliydi. Ancak en güzeli uzun bir masanın etrafında ailemiz ve samimi arkadaşlarımızla birlikte kutlananlar diyebiliriz. Böylelikle her yıl göz kamaştıran sofralara imza atıyorsunuz.

Bu yıl, yılbaşı sofranızın konsepti ve sunumları nasıl olacak?
Bu yıl “Pip Studio” markamızın yılbaşına özel olarak tasarladığı “Winter Wonderland” koleksiyonu ile bir sofra kurduk. “Winter Wonderland” kışın harikalar diyarını temsil eden çok güzel bir koleksiyon. Ormanda kışı anlatan koleksiyonda kışın güzelliklerine dikkat çekerek farklı bir dünyaya davet ediyor. Koleksiyon içerisindeki terracotta renkler, ağaçların koyu yeşil tonlar, kışın ormanda yaşayan hayvanlar, çiçeklerin yer aldığı farklı tasarılarımlar ve desenler ile sofradaki kişileri harikalar diyarında hissettirmeyi amaçlamıştır. Petrol mavisi ve kahverenginin hâkim olduğu koleksiyonda ona uygun tonlarda tekstiller seçtik ve şamdanları kış ormanın dünyası ile uyumlu hale getirdik. Koleksiyonun içinde yer alan temaları sofrada detay olarak kullandık.

Sofranızda başrolü hangi yiyecekler paylaşacak?
Menü seçimi, sofranın detayına uygun olarak karar verilmeli. Klasik yılbaşı menüsünün dışında soframıza uygun olarak koleksiyonda yer alan meşe palamudu ve fındık detaylarını kullandık. Örneğin, tatlı seçiminde meşe palamudu görünümündeki fındık kremalı choux hamurunu mini çikolata ve fındık detaylarıyla süslemeyi düşündük. Diğer alternatif tatlı olarak da kışın en sevilen meyvelerinden biri olan elmayı merkeze alarak fındık soslu çıtır elma yaptık.

 
Sofranızda olmazsa olmaz dediğiniz ya da çok sevdiğiniz şeyler neler?
Bizim sofrada olmazsa olmaz dediklerimiz; çiçekler, kişiye özel isim kartları, mumluk ve şamdanlar.

Sofranıza bir isim vermenizi istesek bu isim ne olur?
Soframızın ismi, Kış Harikalar Diyarı.

Yeni yıldan dileklerinizi bizimle paylaşır mısınız?
Herkese sevdikleriyle birlikte sağlıklı günler geçirebileceği ve güzel haberler alabileceği bir yıl diliyoruz. En güzel sofralar paylaşılan sofralardır. Yeni yılda paylaştıkları sofraların artması dileğiyle...

Büyüleyici güzelliği ile başarıdan başarıya koşan Hande Erçel’in kapak yıldızı olduğu MAG Aralık,  dopdolu içeriği, yeni yıl özel röportajları, yılbaşı sofraları  ve yazarları ile www.magdergi.com.tr , Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, Issue, Türk Telekom’da online olarak okurlarıyla buluşuyor. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...