Dürrin Toksöz: Dünya vatandaşı yetiştiriyoruz

Başarılarıyla topluma mal olmuş tam 55 nesil yetiştiren İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları, dört yıldır Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Dürrin Toksöz ve ekibinin omuzlarında yükselmeye devam ediyor. Toksöz, disipliniyle kültürüyle kendini gösteren dünya vatandaşı bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor.

Dürrin Toksöz: Dünya vatandaşı yetiştiriyoruz
10 Temmuz 2019 - 16:06

Hem disiplin açısından hem de sosyal açıdan farkını gösterebilen bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Dürrin Toksöz, Tevfik Fikret Okulları Genel Müdürü Ayşe Başçavuşoğlu ile iyi bir grafik çizdiklerini belirtti. Tevfik Fikret Okulları olarak bu yıl inanılmaz bir başarı elde ettiklerini de hatırlatan Toksöz, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de de çok iyi okullara yerleştirmek istediğim öğrencilerim, müthiş bir başarı örneğiyle yurtdışı başvurularında yüzde 92 oranında kabul gördü. Sadece Fransızca konuşulan ülkelerde değil; Amerika, Kanada, İtalya, Hong Kong, Japonya’dan dahi kabullerimiz var, bununla gurur duyuyoruz. Bizim özelliğimiz öğrenci odaklı olup kendisini güzel ifade eden farkındalığını gösteren çocuklar yetiştirmek.

“Türkiye’de Fen Lisesi olarak Fransızca eğitim veren tek liseyiz”

Türkiye’de Fen Lisesi olarak ilk dili Fransızca olan tek Fen Lisesiyiz. Bu durum büyük bir sorumluluğu beraberinde getiriyor. Fen Lisesi ile aynı binada yer almamız tüm öğrencilerimizin sayısal alanda önemli gelişmeler yaşamasına etken oluyor. Öğrencilerimiz, yıl içinde katılım sağladığımız Ulusal ve Uluslararası “Matematik, Fizik, Biyoloji ve Kimya” yarışmalarında dünya sıralamasında yer alıyorlar. Okulumuzda deneyimli öğretmen kadromuzla oluşturulan Laboratuvar kitaplarımız ve her seviyede düzenli yürütülen laboratuvar çalışmaları İzmir Tevfik Fikret Okullarında olmazsa olmazların arasındadır. Üniversiteler ile yürütülen Proje çalışmaları Fen Lisesi bitirmenin en kritik koşulunu öğrencilerimiz uzman akademisyenlerle birlikte çalışarak başarıyorlar. Bu başarılar özellikle yüzdelik dilimleri göz önüne alınırken öğrenci seçimimize ve öğrencilerimizin gelişim süresince onlarla yapılan çalışmaların bir sonucunu oluşturuyor. Yurt dışı başvurularımızın da son dönemlerde yüzde 92 lere ulaşmasının haklı sebebini yaratıyor.

Yoğun talep karşısında sınırlı kontenjanımız nedeniyle çok titiz davranıyoruz. Fen Lisesi’nin taban puanlarını biraz yüksek tuttuk, düşürmeyi de planlamıyoruz. Tüm akademik başarıların yanı sıra sosyal etkinliklerde bulunan çok aktif bir okuluz. Devlet okullarına yardım ve destekte bulunarak onları kucaklıyoruz. Bu her iki okul öğrencilerini mutlu ederken paylaşmanın da nasıl güzel bir duygu olduğunu öğretiyor.

“Fransız Okulları arasında bir çok sanat ödülümüz var”

Fransız okulları arasında sanat alanında bir çok ödüllerimiz var. Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları tarafından düzenlenen ve Türkiye’de Fransızca eğitim gören okulların her yıl katıldığı Tevfik D’or Fransızca Tiyatro Festivalinde en iyi kadın, en iyi erkek oyuncu ödülünü bu yılda en iyi oyun ödülünü aldık. 

“Çift dildeki önemi”

Fransızca yanı sıra, İngilizce kulüplerimiz var, çift dilde eğitimimizi görüyoruz. Yeni kayıt olan İngilizce eğitimi gören çocuklarımız, İngilizceyi ilerletebilsin diye seviye sınıflarımız mevcut. Bizi diğer okullardan ayıran en önemli özelliklerimizden biri de tamamıyla öğrenciye yönelik yani meslek tanıtımları, stajlar yapıyoruz. Velilerimizin ve mezunlarımızın yardımıyla öğrencilerimiz istediği alanda istediği meslekle ilgili staja gidiyorlar ve böylelikle bir fikir sahibi oluyorlar. Bu stajlar tabi ki motive edici oluyor, bazen de tam aksine “ben bu işi yapamam”, “başka alana yoğunlaşayım” diyorlar. Gazeteci olmak isteyip röportajlar yapan öğrencilerimiz var, ameliyata giren çocuğumuz oldu.”

Dürrin Toksöz, Tevfik Fikret Lisesi’nin konum olarak ta İzmir’in en güzel ve merkezi yerinde konumlandığını hatırlatarak, velilerin çocuklarını servisle rahatlıkla gönderebildiğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...