Dünya Posta Birliği'nin 27. Kongresi Fildişi Sahili'nde yapılacak

Kovid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen Dünya Posta Birliği’nin 27. Kongresi 2021 yılında Fildişi Sahili’nde yapılacak. Kongre, Fildişi Sahili’nde pandemi koşullarının sağlanamaması durumunda İsviçre’de gerçekleştirilecek. Kongre tarihine kadar Dünya Posta Birliği’nin İdari Konsey Başkanlığını Türkiye adına PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten yürütmeye devam edecek.

Dünya Posta Birliği'nin 27. Kongresi Fildişi Sahili'nde yapılacak
08 Kasım 2020 - 19:40

DÜNYA POSTA KONGRESİ 2021’DE YAPILACAK
Kovid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen Dünya Posta Birliği’nin 27. Kongresi 2021 yılında Fildişi Sahili’nde yapılacak. Kongre, Fildişi Sahili’nde pandemi koşullarının sağlanamaması durumunda İsviçre’de gerçekleştirilecek. Kongre tarihine kadar Dünya Posta Birliği’nin İdari Konsey Başkanlığını Türkiye adına PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten yürütmeye devam edecek.

Dünyanın en eski Birleşmiş Milletler ihtisas kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren ve 192 ülkenin posta teşkilatının üyesi olduğu Dünya Posta Birliği’nin (UPU) 27. Kongresinin geleceğinin belirlendiği Olağanüstü İdari Konsey Toplantısı, İsviçre’de yapıldı. PTT AŞ Genel Müdürü ve UPU İdari Konsey Başkanı (CA) Hakan Gülten’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Kovid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen 27. Dünya Posta Kongresi’nin 2021 yılının Ağustos ayında Fildişi Sahili’nde yapılması kararlaştırıldı. Haziran 2021’de yapılacak değerlendirme sonucunda Kongrenin Fildişi Sahili’nde yapılmasının imkansız olduğuna karar verilmesi halinde ise 2021 yılı Eylül ayında İsviçre’de gerçekleştirilmesi planlandı. İstanbul’da 2016 yılında gerçekleştirilen 26. Dünya Posta Kongresi ile başlayan ve İstanbul Stratejisi ile şekillenen bu dönemin ardından İdari Konsey Başkanlığı Fildişi Sahili’ne devredilecek.

Olağanüstü İdari Konsey Toplantısı’nda konuşan UPU İdari Konsey Başkanı ve PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, UPU’nun dünya posta teşkilatlarının iş birliğini artırmak, her anlamda sürdürülebilir ürün ve hizmetlerle ağını geliştirmek gibi sorumlulukları olduğunu ve Kovid-19 pandemisinin posta sektörünü derinden etkilediğini ifade etti.

Kovid-19 pandemisinin henüz ne zaman son bulacağının öngörülemediği bu dönemde UPU’nun yönetimine ilişkin belirsizlikleri büyük oranda giderdiklerine işaret eden Hakan Gülten, “Fildişi Sahili’nde yapılması planlanan Kongrenin pandemi nedeniyle ertelenmesiyle başlayan süreçte, üye ülkelerin talepleri doğrultusunda Olağanüstü İdari Konsey toplantısı düzenlenmesine karar verildi. Yaptığımız istişareler neticesinde, tüm ülkelerin üzerinde uzlaşabileceği bir teklif hazırlandı. Birliğin geleceği için ülkeleri ortak bir kararda birleştirmeyi amaçlayan, tüm taraflar arasında uzlaşıya yönelik bir orta yol bulunabileceği yönündeki girişimlerimizden olumlu sonuç aldık. Posta teşkilatlarının gelişimine katkı sunan Birliğimiz, posta sektöründe olağanüstü özveriyle çalışan personelimiz ve hizmet ulaştırdığımız müşterilerimize olan sorumluluğumuzla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Olağanüstü İdari Konsey toplantısının sınırlı bir süre zarfında, pandemi şartları gereği fiziki ve sanal olarak yapıldığını söyleyen Gülten sözlerini şöyle sürdürdü: “Demokrasinin en önemli özelliği olan uzlaşı kültürü konusunda, Dünya Posta Birliği bugün kendini tarihi olarak bir kez daha kanıtladı. 27. Kongre’ye ev sahipliği yapacak olan Fildişi Sahili’ne, zor koşullara rağmen Kongreyi gerçekleştirme konusundaki samimi gayretleri ve gösterdikleri irade için teşekkür ediyorum. Ayrıca, üyelerimizin Fildişi Sahili’nin ev sahipliği hakkına sahip çıkmak için ortak bir zeminde buluşabilme arayışıyla hareket etmelerini takdirle karşılıyorum.”

“BİRLİK ÇALIŞMASINI ETKİN YÜRÜTMEK POSTA TEŞKİLATLARININ ORTAK SORUMLULUĞU”

Posta teşkilatlarının pandemi nedeniyle önümüzdeki dönemde sektörel anlamda daha karmaşık sorunlarla karşılaşma ihtimalinin söz konusu olduğuna değinen Gülten, “Her dönem yeniliğe açık olan posta teşkilatları, çağın gereklerine göre hareket ederek hizmet kalitesini en üst seviyede tutmayı hedefliyor. Posta teşkilatlarının, bir yandan mevcut durumdaki teknolojik imkânlardan faydalanırken, geleceği şekillendirecek yeni yöntemlerle sektörün gelişimine katkı sunmaya gayret gösterdiğini gözlemliyoruz” diye konuştu. Gülten, posta hizmetlerinin tüm dünyada tek bir ağ gibi işlemesini sağladıklarına vurgu yaparak, “Birliğimizin çalışmalarını en etkin şekilde yürütmek, dünyadaki tüm posta teşkilatlarının ortak sorumluluğudur” ifadesini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...