"DUMLUPINAR: VATAN SAĞ OLSUN" Filminden İlk Görüntüler Yayınlandı

Geçmişimizin en hüzünlü anlarından biri, Dumlupınar denizaltısının, Çanakkale açıklarında İsveç bandıralı bir şileple çarpıştığı zaman yaşanırken Dijital Sanatlar Yapımevi; vefa, minnet ve hatırlanma bekleyen bu gerçek hikayeyi seyirciyle buluşturuyor. “Vatan Sağ Olsun” diyerek denizin derinliklerinde ölmeyi bekleyen Dumlupınar şehitlerinin anısına ithaf edilen “DUMLUPINAR: VATAN SAĞ OLSUN” filmi 17 Ocak 2020’de vizyona girecek.

"DUMLUPINAR: VATAN SAĞ OLSUN" Filminden İlk Görüntüler Yayınlandı
28 Nisan 2019 - 18:20

Bundan tam 66 yıl önce Dumlupınar denizaltısı Çanakkale’de, İsveç bandıralı bir şileple çarpıştı. Bu acı olayda, 5 asker hemen kurtarıldı. Denizaltının arka kısmına sığınmayı başaran 22 asker için umutla ve canla başla kurtarma çalışmaları yapılsa da sonuç alınamadı. Toplamda 7 subay, 35 astsubay, 39 deniz erimiz şehit oldu.

Dijital Sanatlar Yapımevi, kahramanlık destanlarıyla dolu tarihimizin bu unutulmaz askerlerinin yaşadıklarını beyaz perdeye taşıyor. “DUMLUPINAR: VATAN SAĞ OLSUN” ismini taşıyan filmin senaryosunu Mert Dikmen yazdı, yönetmenliğini Can Ulkay üstlendi, müziklerini Fahir Atakoğlu besteliyor. Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz’in danışmanlığında devam eden çalışmalar bu destansı hikayeyi yeni nesillerle buluşturmanın gerektirdiği titizlikle sürerken, ilk teaser izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Yıldızlar Buluşuyor

Denizin 87 metre derinliğinde yaşam mücadelesi veren kahramanları; Ali Atay, Uğur Güneş, İsmail Hacıoğlu, Murat Yıldırım, Taner Ölmez, Ahmet Rıfat Şungar gibi birbirinden değerli isimler canlandırıyor. Sinemamızın yetenekli ve başarılı aktrislerinden Farah Zeynep Abdullah da filmin başrol oyuncuları arasında…

“Vatan Sağ Olsun” diyerek denize kahramanlık mührü vuran şehit askerlerimizin anısına ithaf edilen “DUMLUPINAR: VATAN SAĞ OLSUN”, önümüzdeki yıl ocak ayında vizyona girecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"