Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri "yenilikçi fikirler" için yarıştı

DEÜ'LÜ GENÇLER YENİLİKÇİ FİKİRLER İÇİN YARIŞTI: IDEATHON ETKİNLİĞİNDE PROBLEMLERİ SAHADA ÇÖZDÜLER!

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri "yenilikçi fikirler" için yarıştı
12 Aralık 2021 - 11:23
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri, DEÜ Teknoparkı (DEPARK), DEÜ Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) ve Bambu Hızlandırma ve Ön Kuluçka Merkezi'nin organizasyonunda Create4Automate İdeathon’u (fikir maratonu) gerçekleştirdi. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (MOSB) Viesmann Fabrikası'nı ziyaret eden öğrenciler, iki günlük fikir maratonunda problem çözme yeteneklerini geliştirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri, DEÜ Teknoparkı (DEPARK), DEÜ Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) ve Bambu Hızlandırma ve Ön Kuluçka Merkezi'nin organizasyonunda Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (MOSB) yer alan Viesmann Fabrikası'nı ziyaret ederek, 'Fabrika Üretim ve Lojistik Alanında Otomasyon Potansiyellerinin Keşfedilmesi ve Problemleri Çözecek Projelerin Oluşturulması' konulu Create4Automate ideathonu (fikir maratonu) gerçekleştirdi. Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği ile Elektrik Elektronik Mühendisliği 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen fikir maratonunda öğrenciler, Viesmann mühendislerinin mentorluğunda fabrikada içinde süreçleri izleyerek yenilikçi fikirler ve uygulanabilir çözümler üretmek için yarıştı. Viesmann Fabrikası'ndaki üretim süreçlerini ve projeleri yakından izleme fırsatı bulan DEÜ'lü girişimci adayları, uzman mühendislerden aldıkları teknik bilgilerle fikirlerini geliştirme ve yeni bakış açıları katma imkanı buldu. Üç farklı ekibin katıldığı yarışmada heyecan ve fikir dolu iki gün geçiren genç mühendis adayları, sonuç odaklı yaklaşımlarla projelere dair çözümler üretmeye çalıştı. DEÜ'lü öğrenciler,  alanında uzman isimlerle girişimcilik ekosistemine katkı sunmayı amaçlayan ve girişimci adaylarının ihtiyaçlar doğrultusunda çözüm üretmesine yardımcı olmayı hedefleyen fikir maratonunda geliştirdikleri projeleri 24 Aralık 2021 Cuma günü jüri önünde anlatacak.

DEÜ, ÖĞRENCİLERİNİN YANINDA
DEÜ Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO)  Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Selim, gerçekleştirilen fikir maratonun yenilikçi fikirlerin oluşmasına zemin hazırlayacağını ifade ederek, "Hedefe ulaşmak için iki gün boyunca büyük bir çaba sarf eden girişimci öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. İdeathona katılan öğrencilerimiz alanında uzman isimlerin de desteğiyle problemleri sahada deneyimleme ve çözüm üretme fırsatı buldular. İnanıyoruz ki öğrencilerimiz yaşadıkları bu deneyim ve gösterdikleri bu çaba ile başarı kapılarını aralayacaklar. Biz Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın da büyük destekleriyle öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Bize böyle bir imkanı sunarak öğrencilerimizi destekleyen Viesmann firması yöneticilerine ve ekibine de teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"