Dokuz Eylül Üniversitesi'nden İzmir Kiraz'a sinema salonu

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) İzmir’in Kiraz ilçesine kazandırdığı DEÜ Veteriner Fakültesi bünyesinde açılan sinema salonu, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Yeşilçam’ın usta oyuncusu Fatma Girik’in Şoför Nebahat filmiyle perdelerini açtı.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden İzmir Kiraz'a sinema salonu
02 Şubat 2022 - 14:45

DEÜ’NÜN SİNEMA SALONU ŞOFÖR NEBAHAT’LA PERDELERİNİ AÇTI

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) İzmir’in Kiraz ilçesine kazandırdığı DEÜ Veteriner Fakültesi bünyesinde açılan sinema salonu, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Yeşilçam’ın usta oyuncusu Fatma Girik’in Şoför Nebahat filmiyle perdelerini açtı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bilimsel sorumluluklarının yanında topluma hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, gittikleri her yere değer katmaya devam edeceklerini belirtti.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) İzmir’in hayvancılık merkezlerinden Kiraz ilçesine kazandırdığı ve kentin ilk ve tek veteriner fakültesi olan DEÜ Veteriner Fakültesi, halk sağlığının korunmasında ve hayvancılık sektörünün gelişmesinde sunduğu hizmetlerin yanı sıra, sosyal ve kültürel faaliyetleri ile de bölgeye değer katıyor. 155 öğrencisi ve mensuplarıyla Kiraz’a önemli bir canlılık getiren DEÜ Veteriner Fakültesi,  Kiraz Belediyesi iş birliği ile ilçeye kazandırdığı sinema salonunu bölge halkının hizmetine sundu. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Çınar ve DEÜ mensuplarının katılımıyla perdelerini açan sinema salonunda ilk gösterim ise geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Yeşilçam’ın usta oyuncusu Fatma Girik’in anısına Şoför Nebahat filmiyle yapıldı.

TOPLUMA HİZMET ANLAYIŞI
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bilimsel sorumluluklarının yanında topluma hizmet uygulamalarını da sürdürdüğünü söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Hayvancılıkta Türkiye’nin önemli bir potansiyelini barındıran İzmir’imizin güzel ilçesi Kiraz’da açtığımız DEÜ Veteriner Fakültesi’nin bölgeye ekonomik ve sosyal anlamda değer kattığını görmek bizleri mutlu ediyor. Ne kadar doğru bir karar aldığımızı öğrencilerimizin fakültemize gösterdiği ilgiden ve Kirazlı vatandaşlarımızdan aldığımız olumlu tepkilerden anlıyoruz. Üniversiteler gittikleri yere eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra ekonomik katkı, toplumsal hizmet de götürürler ve bölge halkıyla bütünleşirler. İlçede hizmete aldığımız sinema salonun Kiraz’da sosyal yaşamın zenginleşmesine, kültür-sanat faaliyetlerinin artmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bir süre önce aramızdan ayrılan değerli sanatçımız Fatma Girik’in anısına Şoför Nebahat filmiyle perdelerini Kiraz halkına açan sinema salonumuzun hayırlı olmasını diliyor, Kiraz Belediye Başkanımız Saliha Çınar ve salonun açılmasında emek veren mensuplarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"