Doğuştan Obez Genç Sağlığına Kavuştu

5 kilo 800 gram doğan ve hayatında istediği kiloya bir kez bile ulaşamayan 22 yaşındaki Cihan Turanlı, hayal ettiği kilolara İzmir Özel Can Hastanesi’nde geçirdiği obezite ameliyatıyla kavuşmaya başladı...

 Doğuştan Obez Genç Sağlığına Kavuştu
01 Haziran 2018 - 18:27

DOĞUŞTAN OBEZ GENÇ AMELİYATLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

5 kilo 800 gram doğan ve hayatında istediği kiloya bir kez bile ulaşamayan 22 yaşındaki Cihan Turanlı, hayal ettiği kilolara İzmir Özel Can Hastanesi’nde geçirdiği obezite ameliyatıyla kavuşmaya başladı.

“DOĞUŞTAN BÖYLEYİM”

Aşırı kiloları nedeniyle nefes darlığı çekmeye başlayan İzmirli Cihan Turanlı’nın beğendiği hiçbir kıyafet de üzerine olmamaya başlamıştı. Doğuştan kilolu olduğunu ifade eden Turanlı, “ “Ben 5 kilo 800 gram doğmuşum. Yani doğuştan obezim. Mobilya işi yapıyorum. İşte çalışırken aşırı kilolarım nedeniyle çabuk yorulmaya başladım.  Ameliyat olmaya karar verdim. Ailem de destek oldu. Hayrullah hocamın önerisiyle önce diyet programlarını uyguladım. Diyet sayesinde 3 kilo verdim. Ancak kısa sürede fazlasıyla aldım” dedi.

ARTIK AYAKKABILARIM BÜYÜK GELİYOR

Zayıflamadığı takdirde şeker ve tansiyon hastalığına yakalanma riski yüksek olan Turanlı,  Özel Can Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Hayrullah Derici’ye ameliyat olmaya karar verdi. 26 gün önce ameliyata alınan Turanlı, başarılı operasyonun ardından hızla kilo vermeye başladı. Genç 26 günde 156’dan 133 kiloya düştü.

Ameliyat sonrası normal yaşantısına döndüğünü anlatan Turanlı, “Doktorum çok yakından ilgilendi. Geceleri bile arayıp ilaçlarımı serumları kontrol etti. Doktorumdan ve Can Hastanesi’nden çok memnunum. Hastanede çok iyi ağırlandım.. Ayaklarımdaki  şişlikler inmeye başladı. Önceden giydiğim ayakkabı 26 gün içinde bana büyük gelmeye başladı” diye konuştu.

OBEZİTE BİR HASTALIK

Artık obezitenin bir hastalık olarak kabul edildiğini ifade eden Prof. Dr. Derici, “Cihan Bey bize başvurduğunda vücut kitle endeksi 42 civarındaydı dolayısıyla obezite cerrahisini hak eden bir kişiydi. Beden kitle endeksi 40’ın üstünde olan ya da 35 in üstünde olup obeziteye bağlı yandaş rahatsızlığı olan kişilere ameliyat öneriyoruz. Daha önce çeşitli diyet uygulamaları yapmış ama başarısız sonuçlanmış. Kendisine mide küçültme ameliyatı yaptık. 3 gün hastane de kaldı daha sonra taburcu oldu. Bir takım beslenme programı uyguladık kendisi bu programı harfiyen yerine getirdi. Tahlilleri yaptık her şey normaldi. Sağlıklı bir şekilde kilo vermeye devam ediyor. Yaklaşık 1 yıl içerisinde fazla kilolarının %80’ini vereceğini düşünüyoruz. Bundan sonra kaliteli ve sağlıklı bir yaşam Cihan’ı bekliyor” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...
"Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü 24 Nisan..."
“Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü...