Doğtaş'tan Geri Dönüşüme Katkı

Doğtaş, geri dönüşümlü kumaşları sayesinde doğaya katkı sağlamaya devam ediyor...

Doğtaş'tan Geri Dönüşüme Katkı
05 Haziran 2023 - 21:02
DOĞTAŞ’TAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI:  ‘‘1000 ADET PET ŞİŞEYİ GERİ DÖNÜŞTÜREREK GELECEĞİMİZİ KORUYORUZ’’
 
5 Haziran Dünya Çevre gününü kutlayan Doğtaş, geri dönüşümlü kumaşları sayesinde doğaya katkı sağlamaya devam ediyor. Recycle kumaş teknolojisi ile bir koltukta kullanılan 25 metre kumaş için 1.000 adet PET şişeyi geri dönüştürüyor.



Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakabilmek ve sürdürülebilir kaynaklar elde edebilmek için geri dönüşüme özen gösterilmesi gerekir. Tüketimi en aza indirerek malzemelerin tekrar kullanılabilir hale getirilmesi doğada denge oluşturmak için önemli. Doğtaş, sürdürülebilirlik alanında çalışmalar yaparak toprak ve suda mikroplastik kirliliğine neden olan plastiklerin geri dönüşümüne katkı sağlıyor. Recycle koltuklar sayesinde çevreye duyarlı üretim yapan Doğtaş, bir koltukta kullanılan 25 metre kumaş için 1000 adet Pet şişeyi geri dönüştürüyor. 


KOLTUK KUMAŞLARI GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ ŞİŞELERDEN OLUŞUYOR

Sosyal sorumluluk bilinci ve çevreye olan duyarlılığı ile ön plana çıkan Doğtaş, dönüşümlü malzemeleri ürünlerinde kullanmaya devam ediyor. Dönüşüm alanlarının sadece kumaşla sınırlı kalmayacaklarını belirten Doğtaş Marka ve Ürün Direktörü Çağrı Öztürk, ‘’ Doğanın kendini yenileme süreci, insanın tüketme ve kirletme hızına yetişemiyor. Doğanın dönüştürmekte zorlandığı, yüzlerce yıl doğada kalabilen plastik maddeler için en etkili yol geri dönüşüm. Böylelikle çevrenin kirlenmesinin önüne geçmek, ham maddeyi korumak ve enerji ihtiyacını azaltmak mümkün. Sadece koltuk kumaşıyla kalmayıp koltuklarda mobilya sektörü için yetiştirilen ormanlardaki ağaçlardan elde edilen ahşapları kullanıyoruz. İlerleyen süreçte ev aksesuarları gibi daha küçük objelerde farklı materyalleri dönüştürerek üretim yapma hedeflerimiz mevcut’’ dedi.


FARKLI MATERYALLERDEN DE GERİ DÖNÜŞÜM SAĞLANIYOR

Doğtaş Marka ve Ürün Direktörü Çağrı Öztürk, ‘’Gelişen teknoloji ile birlikte farklı tasarımlarımızda, farklı ürünleri kullanmaya ve Ar&Ge çalışmalarını yapmaya devam edeceğiz. İlk etapta bu koleksiyonumuz köşe gruplarında, ardından tüm oturma gruplarımızda kullanılmaya başlayacak. Sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra doğaya ve çevreye de duyarlı olan Doğtaş, sürdürülebilirlik çalışmalarına devam edecek’’ diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...