Doğalgaz mı daha ucuz tüp mü?

Doğal gaz tüm dünyada en güvenli yakıt olarak kabul edilirken, alternatif ısınma yöntemlerine göre de tasarruf sağlıyor. Tüp yerine doğal gaz kullanarak ev ekonomisine yılda yaklaşık 1.490 TL* kazandırmak mümkün!

Doğalgaz mı daha ucuz tüp mü?
11 Ağustos 2022 - 18:24

Enerya: Tüp yerine doğal gaz kullananlar daha az ödüyor

Doğal gaz tüm dünyada en güvenli yakıt olarak kabul edilirken, alternatif ısınma yöntemlerine göre de tasarruf sağlıyor. Tüp yerine doğal gaz kullanarak ev ekonomisine yılda yaklaşık 1.490 TL* kazandırmak mümkün. Ev ekonomisine katkı sağlayan doğal gazın kullanımının yaygınlaşması için çalışmalarına devam ettiklerini açıklayan Enerya Antalya Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukcu, “Doğal gaz, ev ekonomisini koruyan, özellikle konutlar için oldukça ekonomik bir yakıt türü. Doğal gazsız ev kalmayacak anlayışıyla yatırımlarımızı sürdürüyoruz” diyor.

Evlerde kullanılan tüpler yüksek maliyetleriyle en çok harcamaya neden olan sabit giderlerin başında geliyor. Verimli bir yakıt olan doğal gaz ise tüpe göre daha az maliyeti ve kullanım kolaylığıyla her geçen gün daha çok tercih edilmeye devam ediyor. 
 

Doğal gaz yılda 1.488 TL kazandırıyor

Doğal gaz kullananların tüp kullananlara oranla daha az ödediğini belirten Enerya Antalya Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukcu, “Bir adet tüpün güncel satış fiyatı bugün 321 TL civarlarında. Pişirmede yılda ortalama 8 adet tüp kullanan bir hanenin yıllık ortalama tüp harcaması 2.568 TL’ye ulaşmış durumda. Diğer yandan bir tüpe eş değer olan 16 metreküp doğal gazın kullanım bedeli KDV dahil 90 TL. Bir hanenin pişirme için ödediği yıllık ortalama doğal gaz bedeli ise KDV dahil 1.080 TL. Bu hanelerin toplam harcama tutarlarını karşılaştırdığımızda; doğal gaz kullanan hanenin ev ekonomisine yılda 1.488 TL kazandırdığını görüyoruz” dedi. 
 

Doğal gaza geç, kâr et

Türkiye’nin en yaygın 2’inci özel doğal gaz dağıtım şirketi Enerya Enerji olarak 1 milyon 700 binden fazla aboneye hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Tulukcu, “Yıllık 4 milyar metreküp gaz hacmi ve 16 bin kilometreye varan şebekemiz ile temiz ve ekonomik bir enerji olan doğal gazın kullanımının yaygınlaşmasını sağlamayı sürdüreceğiz” şeklinde sözlerini sürdürdü.
 

Doğal gaz, tüm dünyada çevre dostu yakıt olarak kabul ediliyor

Çevreyi en çok kirleten faktörler; kükürt oksitler, is, uçan kül parçacıkları ve yanmamış gazlardır. Bu maddelerin hiç biri doğal gaz dumanında bulunmamaktadır. Doğal gaz yandığında kurum ve duman gibi atıklar ortaya çıkmaz. Doğal gaz, bu sayede tüm dünyada çevre dostu bir yakıt olarak kabul ediliyor. Temiz olması ve içerisinde kükürt bulunmaması sayesinde sanayi sektöründe doğrudan kullanılabilmesi hem sistem veriminin hem de ürünün kalitesinin artmasını sağlıyor.

*Ağustos 2022’nin yakıt fiyatlarına göre karşılaştırma yapılmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"