Doğalgaz acil müdahale ekibinin dikkati hayat kurtardı

İzmir Doğalgaz bünyesinde 7 gün 24 saat esasına göre hizmet vermekte olan Doğalgaz Acil Müdahale 187 ekibinin dikkati bir vatandaşın hayatını kurtardı.

Doğalgaz acil müdahale ekibinin dikkati hayat kurtardı
15 Temmuz 2021 - 12:07
İzmir Doğalgaz bünyesinde 7 gün 24 saat esasına göre hizmet vermekte olan Doğalgaz Acil Müdahale 187 ekibinin dikkati bir vatandaşın hayatını kurtardı. Bornova’da yaşanan olayda bina içi kaçak kontrolü yapan acil müdahale ekibi, doğalgaz sayaç vanası kapalı olan bir dairede belirledikleri kaçak sayesinde gerekli müdahaleleri yaparak bir vatandaşı yaşama döndürdü.

Geçtiğimiz günlerde Bornova’da yaşanan olayda, 187 Acil Müdahale Hattı’na gelen bina içi gaz kaçağı ihbarını değerlendiren ekip, hızlı bir şekilde ilgili adrese giderek gerekli müdahalede bulundu. El detektörüyle detaylı inceleme yapan ekip, bina içerisinde doğalgaz vanası kapalı olan başka bir dairede gaz kaçağı olduğunu tespit etti. Zile basmadan kapıyı çalan ekip, açan olmayınca sesli uyarıda bulundu, karşılık alamayınca içeride bir yaşam olma ihtimalini değerlendirerek güvenlik güçlerine ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kapının kolluk kuvvetleri nezaretinde çilingir ile açılmasının ardından piknik tüpünün açık olduğu ve bir vatandaşın baygın halde yattığı görülerek sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi ile vatandaş hastaneye kaldırılarak yaşamı kurtarıldı.

İzmir Doğalgaz’dan yapılan açıklamada üç ayrı bölgede doğalgaz acil müdahale yapılanması bulunduğu belirtilerek, “Lisans sınırlarımız içerisinde gazlı bölgelerde görev yapan acil müdahale ekiplerimiz, 187 Doğalgaz Acil Müdahale Hattı’na gelen ihbarlara göre adreslere giderek gerekli müdahaleleri yapmaktadır.  Vatandaşlarımızın can mal güvenliği açısından son derece önemli olan bu hizmet, tüm bölgelerde mevzuatın belirlediği sayıda ekiplerle, acil öncelikli ihbarlara 15 dakikada ulaşılacak şekilde bir yapılanmayla yürütülmektedir. Yaşanan olay, acil müdahale hizmetinin sadece doğalgaz ile sınırlı olmadığını, periyodik olarak verilen eğitimlerin personelimiz tarafından hassasiyetle uygulanmış olmasının ne kadar değerli ve önemli olduğunu göstermiştir. Acil müdahale ekibimizi vermiş oldukları hizmette gösterdikleri özen ve dikkat için kutlayarak, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...