Doğa Koleji Mavişehir 2 Kampüsü'nde 'Su Kaşifleri' Projesi Su Festivali düzenlendi

Doğa Koleji Ortaokul öğrencileri dünya çapında 11 ülkede desteklenen festival kapsamında hazırladıkları projelerinin sunumunu gerçekleştirdi...

Doğa Koleji Mavişehir 2 Kampüsü'nde 'Su Kaşifleri' Projesi Su Festivali düzenlendi
28 Mayıs 2018 - 12:21

Dünya çapında 11 ülkede desteklenen Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığının, HSBC su programı desteğiyle Türkiye’de yürüttüğü "Su Kaşifleri Projesi" festivali, Doğa Koleji Mavişehir 2 kampüsünde gerçekleştirildi.

Doğa Koleji Mavişehir2 Kampüsü’nde yapılan etkinlik öğrencilerin dans gösterileri ve ‘’Suyla Rap ‘’ şarkısı ile başladı. Su temalı 10 etkinlik masası düzenlendi. Çocuklar ve aileleri etkinliklere büyük ilgi göstererek hem eğlendiler hem öğrendiler. Ayrıca Tema, Turmepa, Ege Orman Vakfı ve Kızılay’ın da katılımlarıyla etkinlikler daha da anlam buldu. Festival zamanına kadar ‘’Atık yağ, pil, kitap, kıyafet, oyuncak ve plastik kapak toplama‘’ kampanyaları düzenlendi. Etkinliğe katılabilmenin şartlarından biri de yapılan kampanyalardan birine destek olmaktı. 15 kişilik "Su Kaşifi" ekibi festivalde anket çalışmaları ve bilgilendirme çalışmaları yaparak güne devam etti.

‘Su Kaşifi Programı’ kapsamında 2018 yılında su kaşifleri gösterdikleri başarı sonucunda festival düzenlemeye hak kazanırken, Okul Müdürü Coşkun Fırat, festivalde yaptığı açıklamada, çocukların duyarlılığının herkese örnek olması gerektiğini aktararak, "Bu çocukların elde ettiği başarı ve su farkındalığı bir domino etkisi oluşturdu. Çocuklarımız, başlattıkları su farkındalığı ile önce okulumuzu  ve daha sonra diğer kampüslerimizin de  dikkatlerini çekmeyi başardılar. Elde ettikleri başarı gurur verici." dedi.

Su Kaşifleri Sorumlusu Gözde Şakar festivalde yaptığı konuşmada, projeye ‘’Doğa Çocukları’’ ismiyle katıldıklarını ve 24 zorlu etkinlik gerçekleştirerek yarı finale kaldıklarını söyledi. Proje kapsamında öğrencilerin, kendi çevrelerinde, okullarda, evlerinde su bilinci, su tasarrufu bilinci farkındalığı oluşturmaya çalıştıklarını belirten Şakar, "Çocuklar bunun için çok çabaladılar. Su bilincinin kazandırılmasının dışında bu projeye girdikten sonra tüm okulumuzda çocuklarımızın öz güvenleri arttı. Bundan sonra girdiğimiz tüm projelerde çocuklar oldukça özverili, çalışma bilinci tam olarak gerçekleştirdikleri birçok projede başarı elde ettik.” dedi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...