Diş hekimleri sorunlarını güç birliği ile çözecek

İzmir Diş Hekimleri Odası'nda (İZDO) başkanlık görevini devralan Deniz Çağında, sektör sorunlarını yakından takip ettiklerini ve yönetim kurulu olarak çözüm için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Diş hekimleri sorunlarını güç birliği ile çözecek
15 Ekim 2022 - 13:43

İzmir Diş Hekimleri Odası'ndan Çözüm İçin Güçbirliği Vurgusu

İzmir Diş Hekimleri Odası'nda (İZDO) başkanlık görevini devralan Deniz Çağında, sektör sorunlarını yakından takip ettiklerini ve yönetim kurulu olarak çözüm için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kamu ve özel sektördeki meslektaşlarının özlük haklarını korumak ve oda çatısı altında buluşturarak güç birliği oluşturmak için çalıştıklarını belirten Çağında, diş hekimlerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusundaki projelere odaklandıklarını dile getirdi.

İZDO Başkanı Deniz Çağında, “Sektör olarak haksız rekabet, bazı muayenehane ve poliklinik açılışlarında gizli meslekdışı ortaklıkların olması, reklam koşullarının netleşmemesi, özlük hakları, özel sektörden emekli olan diş hekimlerinin aldığı emekli maaşlarının azlığı, sayıları hızla artan diş hekimliği fakülteleri ve buna paralel olarak eğitim kalitesinin düşmesi gibi bir takım sorunları hep birlikte yaşıyoruz. Bu konuda çatı kuruluşumuz olan Türk Diş Hekimleri Birliği'nin yürüttüğü tüm girişimlerin de arkasındayız. Sorunların çözümü için her türlü işbirliğine hazırız” diye konuştu.


SORUNLARI TAKİP EDİYORUZ

İzmir Diş Hekimleri Odası'na kayıtlı 2 bin 339 üye olduğunu ve bu sayının hızla arttığını belirten İZDO Başkanı Deniz Çağında, sözlerine şöyle devam etti: Kayıtlı tüm üyelerimiz ve kamuda çalışan ancak üye olmayan tüm meslektaşlarımızda dahil olmak üzere, biz oda olarak meslek grubumuzun tamamını temsil ediyoruz. Güçbirliğinin önemine inanıyoruz. Mesleki sorunların çözümünü daha sağlıklı takip edebilmemiz için kamu sektöründeki hekimlerin de odamıza üye olmalarını önemsiyoruz. Onların da sorunlarının çözümü için çalışıyoruz”


EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

İZDO olarak yeni mezun diş hekimlerinin pandemi süreci nedeniyle aksayan bazı bilgilerini güncellemek adına bir takım eğitim faaliyetleri de gerçekleştireceklerini kaydeden Deniz Çağında, “Pandemi nedeniyle aksayan eğitim sistemi, Diş Hekimliği fakültelerinde okuyan ve yeni mezun olan meslektaşlarımızı da zor durumda bıraktı. Bunun için akademisyenlerden de destek alarak belli periyodlarla oda bünyesinde eğitimler sunacağız. Amacımız, bilgileri sürekli olarak güncel tutarak mesleki anlamda kalite çıtasını daha da yukarıya taşımaktır. Yeni mezunları da oda bünyesine katarak onların da aidiyet duygusunu pekiştirmek istiyoruz” diye konuştu.


SEKTÖR PROFESYONELLERİ BULUŞACAK

İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Deniz Çağında, “İzmir Diş Hekimleri Odası olarak bu yıl 29'uncusu düzenlenecek Uluslararası Bilimsel Kongre ve Sergisi'nde, sektör temsilcileri ve akademisyenleri bir araya getireceğiz. Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde 04 - 06 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek kongre, mesleki ve bilimsel açıdan son gelişmelerin paylaşılması ve tartışılması için diş hekimlerini buluşturan önemli bir platform. Kongrenin ülkenin diş hekimliğine önemli katkılar sunacağını düşünüyorum. Bu yıl da geniş bir katılım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...