Diş Hekimi İrem Çimen: "Güzel bir gülümseme her şeyi değiştirir"

22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü kapsamında bilgi veren İzmir Özel Can Hastanesi Diş Hekimi İrem Çimen,  günümüzde diş ve diş etlerine bağlı gülüş estetiğinin gittikçe önem kazandığını belirtti. Diş Hekimi Çimen, sağlıksız diş yapılarının kişileri gülmekten alıkoyduğunu belirterek, “Güzel bir gülümseme her şeyi değiştirir” diye konuştu.

Diş Hekimi İrem Çimen: "Güzel bir gülümseme her şeyi değiştirir"
22 Kasım 2019 - 13:50

Gülüş tasarımının estetik diş hekimliği kapsamında yapıldığına dikkat çeken İzmir Özel Can Hastanesi Diş Hekimi İrem Çimen, gülüş tasarımının önce sağlıklı bir ağızdan geçtiğini hatırlatarak, gülüş estetiği hakkında şöyle bilgi verdi. ; “Çürük dişlerin, diş eti hastalıklarının, diş dizilimindeki çapraşıklıkların, anormal renklenmelerin, yaşlılığın ve diş kayıplarının sonunda oluşan estetiksel sorunlar insanların sosyal hayatlarını olumsuz etkileyebilir. Bu tür olumsuzluklar, insanların toplum içinde gülmekten çekinmeye başlamasına bile yol açabilir.”

Kişiye Özel Tasarım ve Tedavi

Öncelikle var olan çürük dişlerin varsa diş eti hastalıklarının tedavi edildiğini anlatan Diş Hekimi İrem Çimen, sonrasında kişinin ihtiyacına göre işlemler uygulandığını anlattı. Ağız ve Diş Sağlığı Uzman Hekimi Çimen,    bu işlemler arasında Gingivektomi adı verilen diş eti estetiği girişimlerinin kapsamında;  diş beyazlatma yöntemleri, diş eksikliklerinin implant ve protez uygulamalarıyla telafi edilmesi, porselen lamineler ve kaplamalar, zirkonyum kaplamalar ve ortodontik tedavilerin uygulandığını söyledi.

Her bireyin kendine özgüyüz özellikleri olduğunu hatırlatan Diş Hekimi Çimen, “Kişiye görsel anlamda tanımlayan en önemli faktörlerden olan dişlerin tasarımında kişisel özelliklerin de göz önünde bulundurulduğunu anlattı. Güzel bir gülümsemenin hayatta her şeyi değiştirme gücüne sahip olduğunu vurgulayan İzmir Özel Can Hastanesi Diş Polikliniği Hekimi İrem Çimen, diş hekimliği ile sanatın birleştirilmesiyle ideal gülümsemenin mümkün olduğunu belirtti.

Gülümserken ya da konuşurken  ağzını kapatan insanların ileride psikolojik sorunlar da yaşamamaları için bir an önce bir diş kliniğine başvurmasını tavsiye eden Çimen, özellikle ergenlik döneminde diş esteteiğinin daha da önem kazandığını söyledi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...