Dikili ile Midilli arasında feribot seferleri başladı

İKİ YAKA BULUŞTU

Dikili ile Midilli arasında feribot seferleri başladı
03 Temmuz 2019 - 12:18

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün iki yaka arasındaki dostuluğu pekiştirmek adına başlattığı girişimler sonuç verdi ve Dikili ile Midilli arası feribot seferleri başladı. Yunanistan'ın Midilli adası ile İzmir'in Dikili ilçesi arasında düzenlenen seferlerin ilki Midilli'den Dikili'ye yapılan seferle başladı. Yunan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ilk sefer, Dikili esnafının yüzünü güldürdü. Dikili'ye gelen 410 kişilik kafileyi Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz karşıladı. Başkan Kırgöz, Dikili Limanı'ndan karşıladığı Yunan misafirlerine 'Kalos irtate' (hoş geldiniz) diyerek yöreye özgü hediyeler sundu. 

İki yaka arasında ki dostluğu pekiştirmek adına seferlere büyük önem verdiğini söyleyen Dikili Belediye Başkan Adil Kırgöz,”Kent turizmi ve ekonomisini canlandırmak adına komşumuz Midilli ile ilk gemi seferini gerçekleştirdik. Karşı yakadan gelen değerli dostlarımıza hoş geldiniz dedik. Beklediğimiz ve özlediğimiz güzel dostluk köprüsünü bir kez daha kurduk” dedi

Seferler iki yönlü olacak

Feribot seferlerinin ilk olarak Midilli-Dikili-Midilli olarak başladığını bilgisini verem Başkan Adil Kırgöz, “Seferlerimiz her hafta Salı günleri Midilli’den sabah saat 09:00’da geliş, aynı gün akşam saat 18:00’da dönüş olarak başladı. Sıra Dikili'den Midilli'ye gerçekleşecek seferlere geldi. En kısa sürede bu seferleri de başlatarak iki yakayı tam anlamıyla bir araya getirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...