Dicle Elektrik, Depremde Hasar Gören İllere Yardım Desteğini Sunuyor

Dicle bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinde elektrik dağıtım, bakım ve onarım faaliyetleri gerçekleştiren ve bölgeyi iyi tanıyan şirket...

Dicle Elektrik, Depremde Hasar Gören İllere Yardım Desteğini Sunuyor
08 Şubat 2023 - 14:58

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Faaliyet Gösteren Dicle Elektrik, Depremde Hasar Gören İllere Yardım Desteğini Sunuyor

Yaşanan afet gün geçtikçe acı tabloyu gözler önüne sermeye devam ediyor. Birçok ilde geniş ölçüde yıkıma sebep olan depremin ardından hızlıca arama kurtarma faaliyetleri kapsamında profesyonel eğitim almış ekiplerini başta faaliyet gösterdiği Diyarbakır ve Şanlıurfa olmak üzere çalışmalara dâhil eden Dicle Elektrik, ihtiyaçlar doğrultusunda destek için harekete geçti. 
 
Dicle bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinde elektrik dağıtım, bakım ve onarım faaliyetleri gerçekleştiren ve bölgeyi iyi tanıyan şirket, başta gönüllülük esaslı çalışmalar olmak üzere hasara uğrayan bölgelere yaşam malzemesi, barınma ve yiyecek desteğinde bulunmaya başladı. Sorumluluk alanında yer alan şehirlerde, kışa hazırlık kapsamında tüm bakım ve onarım çalışmalarını kış şartlarının öncesinde tamamlayan Dicle Elektrik, büyük deprem sonrası bölgede meydana gelen elektrik arızalarına da anında müdahale etmek için kışın zorlu şartlarına rağmen tüm saha ekipleriyle yoğun mesai harcıyor. 
 

Gıda ve Temel İhtiyaç Malzemeleri Desteği

Dicle Elektrik, Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki merkezlerini depremzede vatandaşların hizmetine açtı. Bu kapsamda hali hazırda sayısı 3000’i aşan vatandaşa 24 saat esası ile barınma ve sıcak yemek hizmeti sunuluyor. Ayrıca gıda ihtiyaçları kapsamında Kahramanmaraş ilinin bir hafta boyunca kumanya teminini karşılayacak olan Dicle Grubu, depremden etkilenen bölgelerde mutfak kurma girişimlerini de sürdürüyor. Bölgenin ihtiyaç duyduğu battaniye, ısıtıcı ve çadır gibi temel yaşam malzemelerinin de tedarik ve dağıtımına yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu doğrultuda afetlerde kullanılabilecek 30’un üzerinde çadır bölgeye sevk edildi ve sayı koordineli olarak artmaya devam ediyor.  
 

Adıyaman’da Çadırların Işıklandırması Dicle Elektrik’e Emanet

Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi büyük şehirlerin elektrik dağıtımını gerçekleştiren Dicle Elektrik, dağıtım bölgesinin yanı sıra depremden etkilenen illerdeki AFAD - Kızılay çadırlarına da enerji sağlıyor. Bu kapsamda Adıyaman’da kurulan çadırlar için elektrik verilmesi konusunda ekipler çalışmalarına başladı. Dicle Elektrik diğer taraftan, Kahramanmaraş başta olmak üzere yardıma gittiği tüm illerde bakım onarım çalışmalarına da katkıda bulunmayı sürdürüyor.
 
Kurtarma Desteği
Dicle Elektrik bünyesindeki 25 kişilik özel Dicle Arama Kurtarma Ekibi, AFAD koordinasyonunda Diyarbakır’daki arama kurtarma çalışmalarında görev alıyor. Tüm imkânlarını depremden etkilenen şehirler için de seferber eden Dicle Grubu, 100 çalışanını da gönüllülük esaslı olarak Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’daki yardım faaliyetlerine de gönderdi. Şirketin gönüllüleri bu kapsamda arama-kurtarma çalışmaları, elektrik altyapı desteği, çadır kurma ve yemek yapma gibi faaliyetlerde bulunuyor. 
 
Ekipman Desteği
Dicle Elektrik arama kurtarma kapsamında insan gücü desteği sağlamasının yanında, jeneratör ve vinç gibi ekipmanların da bölgede kullanılmasına yönelik tedarik çalışmalarını da sürdürüyor. Bu ekipmanlar aynı zamanda Dicle Elektrik’in arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalarında da kullanılıyor. 
 
Eksim Holding’in Oluşturduğu Fon ve Diğer Gıda Destekleri  
Bu çalışmalara ilaveten, Dicle Elektrik’in bağlı bulunduğu Eksim Holding, çalışanlarına gönderdiği duyuruda 50 milyon TL’lik bir fon oluşturduğunu açıkladı. Bu doğrultuda afet bölgesinde Kızılay ve AFAD gibi resmî kurumlarla temaslar sürüyor.  Yine Eksim Holding bünyesinde faaliyet gösteren Eksun Gıda ise deprem bölgelerine 25 tonluk un desteğini yola çıkardı. Eksun Gıda’nın markası Sinangil Gluten Yok ise 93 koli glutensiz ekmek ve kurabiye ürünlerinden bölgeye gönderilmek üzere Çölyak Yaşam Derneği ile koordineli bir çalışma da başlattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"