DEVA Partisi İzmir İl Teşkilatı yarın seçim olacakmış gibi çalışıyor

DEVA Partisi İzmir İl Başkan Yardımcıları Mesut Özdamar, Egemen Pamukçu, Uğur Geyik; Konak İlçe Başkanı Mehmet Zincircioğlu, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda esnaf ziyareti yaptı, dert dinledi, çözüm gösterdi. Yarın seçim olacakmış gibi çalışan DEVA Partisi İzmir İl Teşkilatı, İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği de ziyaret etti.

DEVA Partisi İzmir İl Teşkilatı yarın seçim olacakmış gibi çalışıyor
31 Ocak 2021 - 12:23
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Teşkilatı, “ticaretin kalbi” olarak nitelendirilen Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki esnaf ziyaretinde, ülkemizin ekonomik toplumsal ve siyasal hayatında önemli bir yere sahip olan esnaf ve sanatkârların Covid-19 nedeniyle katmerleşen ekonomik sorunlarının, gelişim ve büyüme projeleriyle çözülebileceğini ortaya koydu.

DEVA, Kemeraltı esnafının sorunlarını dinledi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Teşkilatı, “ticaretin kalbi” olarak nitelendirilen Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki esnaf ziyaretinde, ülkemizin ekonomik toplumsal ve siyasal hayatında önemli bir yere sahip olan esnaf ve sanatkârların Covid-19 nedeniyle katmerleşen ekonomik sorunlarının, gelişim ve büyüme projeleriyle çözülebileceğini ortaya koydu.
DEVA Partisi İzmir İl Başkan Yardımcıları Mesut Özdamar, Egemen Pamukçu, Uğur Geyik, Konak İlçe Başkanı Mehmet Zincircioğlu, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda esnaf ziyareti yaptı, dert dinledi, çözüm gösterdi.



DEVA Partisi heyetinin ilk durağı, İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği oldu. Burada 1 saati aşkın süren görüşmede dernek başkanı Semih Girgin’den Kemeraltı ve adı İzmir ile özdeşleşen çarşıda faaliyet gösteren esnafın son durumu hakkında bilgi aldı.  DEVA Partisi İzmir İl Başkan Yardımcıları Mesut Özdamar, Egemen Pamukçu, Uğur Geyik, Konak İlçe Başkanı Mehmet Zincircioğlu ile il ve ilçe yöneticileri, sonrasında esnafları ziyaret ederek Genel Başkan Ali Babacan’ın selamlarını iletti.

Her iş kolundan esnafın sorunlarını büyük bir dikkatle dinleyen DEVA Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Mesut Özdamar, “Kemeraltı, İzmir’de ticaretin kalbinin attığı yer. Tarihi çarşıda binlerce esnaf faaliyet gösteriyor. Bugünkü ziyaretimizde içler acısı durumu gördük. Kapısından girdiğimiz her esnaf; işlerinin kötü olduğunu, borç yükünün her geçen gün ağırlaştığını, çalışan sayılarını azaltmalarına rağmen işyerlerini kapatmamak için mücadele ettiklerini dile getirdi. Birçok esnafın daha fazla zarara girmemek için işyerlerini geçici olarak kapattıklarını, işlerini döndüremeyenlerin ise ticari hayattan çekildiğini öğrendik” dedi.
 
Umutsuzluk değil çözüm önerisi
Esnaf ve sanatkarların ticari hayatta yaşanan gelişmeler ve son yıllarda kendisini iyice hissettiren ekonomik krizle giderek ağırlaşan birçok sorunla karşı karşıya kaldığını belirten Özdamar, “Pandemi ile birlikte yanlış ekonomi politikaları, faaliyeti durdurulan veya sınırlandırılanlara destek vermek yerine borçlandırma yüzünden esnafın can çekiştiğini, büyük bir krizin olduğunu gördük. Ancak esnaflarımız umutlarını tümden yitirmesin. DEVA Partisi olarak esnafımızın sorunlarının çözümü için de çalışıyoruz. İyi bir ekonomi yöneticisi olan Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan, bakanlık yaptığı dönemde olduğu gibi ekibi ile birlikte zorlukların üstesinden gelecek program ve projeleri ortaya koyuyor” diye konuştu.
 
Değişim ve dönüşüm
 DEVA Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Özdamar, ekonominin sağlıklı işleyişine, ahilik geleneği içindeki birçok uygulamalarıyla modern ekonomide kullanılan kalite ve tüketici hakları kavramlarına katkıda bulunan esnaf ve sanatkarların gelişen ekonomiden hak ettiği payı alması için gereken çalışmaların yapılacağını bildirdi.

DEVA Partisi’nin esnaf ve sanatkarların değişen ekonomik ve sosyal şartlara uyum sağlayacak şekilde rekabet güçlerini artıracağının altını çizen Mesut Özdamar, şöyle konuştu: “Bunun için Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikleri bünyesinde ihracat süreçleri, girişimcilik, Ar-Ge ve yenilikçilik ile devlet yardımları hakkında eğitim, danışmanlık ve bilgi desteği sağlayacak birimler oluşturacağız. Ucuz ve yeterli finansmana erişim, bu finansmanı işinin niteliğini arttırma, büyütme, çağın gerektirdiği değişim ve dönüşümü gerçekleştirme yönünde kullanabilmesi için mevcut Esnaf ve Sanatkârlar Destek Sistemini yenileyecek, yeni destek mekanizmaları geliştireceğiz. Esnaf ve sanatkarların birlikte iş yapma kültürünün geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapacağız.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"