Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Güllük'te kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 92. yıldönümü dolayısıyla Güllük’te renkli kutlama etkinlikleri düzenlendi...

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Güllük'te kutlandı
02 Temmuz 2018 - 11:46

Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 92. yıldönümü dolayısıyla Milas Kaymakamlığı, Milas Belediyesi ve Güllük Liman Başkanlığı tarafından Güllük’te kutlama etkinlikleri düzenlendi. 

Renkli görüntülere sahne olan kutlama törenine; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Çınar, Faik Karagöz, Milas Garnizon Komutanı Albay Cenk Erataç, Milas Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, Güllük Karakol Komutanı Hakan Yıldırım, Sahil Güvenlik 313 Bot Komutanı Yüzbaşı Gökhan Sayar, Güllük Liman Başkanı Gökhan Topaloğlu, Bodrum Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Ethem Özyurt, Meclis Üyesi Ufuk Esen, Güllük Muhtarı Celal Akyol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saat 09.00’da Atatürk anıtı önüne çelenk sunumu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kutlama töreninde günün anlam ve önemine ilişkin bir açıklama yapan Güllük Liman Başkanı Gökhan Topaloğlu, “Büyük Önder Atatürk’ün, ‘Denizciliği Türk’ün milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız’ hedefinin ne kadar isabetli teşhis edildiğini ülkece idrak edilmesinde ve bu hedefe sağlam adımlarla ilerlenmesinde öncelikle biz denizcilere görev düştüğünün bilinci içinde herkesin denizciliğimizin gelişmesine sahip çıkacağına dair inancımızı tekrarlıyor, bu vesile ile başkanlığımız ve bakanlığımız adına herkesin Kabotaj Bayramını kutluyoruz. Çalışmalarımızın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.” diye konuştu. Ardından tekneyle denize açılan protokol, deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı. 

Daha sonra herkesin heyecanla beklediği deniz yarışlarına başlandı. İlk önce farklı kategorilerde sınıflandırılan yüzme yarışları başladı. Dereceye girebilmek için kulaç atan yarışmacılar izleyenlerden alkış topladı. Denizden tabak çıkarma, tekne yarışları ile devam eden etkinlikler, yağlı direkten bayrak kapma yarışıyla devam etti. Türk bayraklarıyla denize açılan tekneler ve yağlı direğe tırmanarak defalarca denize düşen yarışmacılar izleyenlere büyük bir heyecan yaşattılar. Bu sırada bir teknede açılan, “7 canımızı unutmadık, unutturmayacağız!” yazılı pankart ile atık su terfi merkezindeki kazada hayatını kaybeden işçiler anıldı. 

Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 92. yıldönümü kutlamaları; flyboard, jet ski ve römorkun su gösterisiyle ve ödül töreniyle sona erdi.
Kabotaj Bayramı kutlamaları akşam saat 21.00’de belediye hizmet binası önünde Grup Pusula konseri ile devam etti.

Etkinlikler  2 Temmuz Pazartesi günü saat 20.00’de Güllük’te belediye hizmet binası önünde Muğla Büyükşehir Belediyesi Popüler Müzik Orkestrası konseri ve Reşat Dilek’in sahnesiyle tamamlanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...