Cumhur İttifakı İzmir'in 6 ilçesinde kadın aday gösterince...

Cumhur ittifakı İzmir’deki 6 ilçede kadın belediye başkan adayı gösterdi. Millet ittifakındaki kadınlar en az 8 ilçede kadın belediye başkan adayı konulmasını bekliyor. CHP’nin 2014’te kaybettiği İlçelerdeki kadınların şansı yüksek favori isim ise Menderes’in tek kadın aday adayı Zerrin Ak.

Cumhur İttifakı İzmir'in 6 ilçesinde kadın aday gösterince...
06 Ocak 2019 - 23:22

Cumhur ittifakı İzmir’in ilçelerindeki belediye başkan adaylarını hafta sonunda açıkladı. 5’i Ak Partiden 1’i MHP’den toplamda 6 kadın belediye başkan adayı gösterildi. Cumhuriyet Halk Partili kadınların gözü Genel Merkeze çevrildi. İzmir’i CHP’ye kale yapan sosyal demokrat kadınların beklentisi en az 8 ilçede kadın belediye başkan adayı konulması yönünde.

CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin en fazla kadın adayını İzmir’den göstermek istediği biliniyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu CHP’nin 2014’te kaybettiği 8 ilçe ve sahil ilçelerinde her kesimden oy alabilecek kadın adayında ısrarlı olduğu dillendiriliyor.

CHP kendisinin olmayan 8 ilçeden sadece üçünden kadın aday adayı başvurusu aldı.  Aliağa: Ulviye Öztürk, Menderes: Zerrin Ak, Selçuk: Sevcan Yörük ve Filiz Ceritoğlu Şengel. Kaybedilen ve sahil ilçe olma özelliğini taşıyan bu ilçelerin kadın aday adaylarının şansı yüksek. Her kesimden oy alabilme kriterlerinde göze çarpan favori isim Zerrin Ak. CHP Menderes Belediye Başkan aday adayı Zerrin Ak, “Tüm kadın aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Evet CHP’nin olmayan bir ilçe, sahil ilçesi, her kesimden oy alabilme kriterleri dikkate alındığında ismim ön plana çıkıyor. Bu kriterler ve cinsiyet ayrımından çok, ben hayallere dokunan projelerimle dikkate alınacağıma inanıyorum. Menderesli yurttaşlarımızla birlikte kurduğumuz modern Menderes hayalimize birlikte ulaşmayı istiyoruz. Kadınlarımızla birlikte adeta gün sayıyoruz”dedi.

2014 Yerel Seçimleri’nde 22 ilçe belediyesini alarak İzmir’de birinci parti olma özelliğini koruyan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş olmak üzere 2 kadın belediye başkanı bulunuyor. Yaklaşan yerel seçimlerde ise belediye başkanı olarak kentte söz sahibi olmak adına CHP’de siyaset yapan 38 kadın aday adaylığını açıkladı. Kimi ilçelerde birden fazla kadın aday adayı bulunurken 13 ilçede hiçbir kadın CHP’den, ‘Bende varım’ demedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"