Continental, İsviçre'nin ilk elektrikli DPD kamyonuna lastik tedarik edecek

Continental, İsviçre’de Designwerk Products AG tarafından elektrikli araca dönüştürülen Volvo FH tabanlı yeni Futuricum elektrikli kamyona lastik tedarik edecek.

Continental, İsviçre'nin ilk elektrikli DPD kamyonuna lastik tedarik edecek
22 Nisan 2021 - 02:11

İsviçre’de 19 metrik tonluk kamyon, şehirlerarası taşımacılıkta kullanılmak üzere teknoloji şirketi Designwerk tarafından elektrikli araca dönüştürüldü. Menzili 700 km’nin üzerinde olan ülkenin ilk elektrikli kamyonunun lastiklerini ise teknoloji şirketi ve Premium lastik üreticisi Continental tedarik edecek. Yeni Volvo FH  elektrikli kamyonda düşük yuvarlanma direncine sahip, yüksek kilometre performanslı özel tasarım Continental Eco serisi kamyon lastikleri kullanılacak.

Continental, İsviçre’de Designwerk Products AG tarafından elektrikli araca dönüştürülen Volvo FH tabanlı yeni Futuricum elektrikli kamyona lastik tedarik edecek. Continental Eco serisi lastikler aracın ön, çeker ve treyler aksları için onaylandı. 19 metrik tonluk kamyon, DPD İsviçre için şehirlerarası taşımacılıkta hizmet verecek. Tasarımcılar ve taşımacılık şirketi, elektrikli ticari araçların en düşük maliyetle çalışması için en önemli özellikler olan yüksek kilometre ile düşük yuvarlanma direncini bir araya getiren Continental lastiklerini seçtiler. Üç şirket de ağır kamyonları kapsayan çevre dostu taşımacılık çözümleri konusunda öncü.  

Verimliliği ve performansı artıran teknolojiler kullanıldı
Continental Lastik Geliştirme Mühendisi Andreas Schlenke, “Continental, uzun yıllardır filo operatörlerinin ticari araçların emisyonlarını azaltmalarına yardımcı olan ürünlerin geliştirilmesine odaklanıyor. Bu teknolojiler, elektrikli kamyonların verimliliğini artırmak için de çok önemli hale geldi. Ürünlerimizle bu heyecan verici projeye katılmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. Çarpıcı bir tasarıma sahip olan kamyon lastikleri, Continental’in EcoRegional serisinde yer alıyor. Düşük yuvarlanma direncine ve yüksek kilometre performansına ek olarak lastiklersürdürülebilir ulaşım için önemli olan kısa fren mesafesi ve düşük yuvarlanma gürültüsü gibi özellikleri ile de öne çıkıyor.

Continental elektrikli kamyonlar ve otobüsler için lastikler geliştiriyor
 
Continental için "Futuricum kamyonu’’’nu donatmak, elektrikle çalışan ticari araç lastiklerine doğru atılan ilk adım değil. Continental, 2018'de IAA Ticari Araç Fuarı’nda elektrikli kamyonlar için prototip bir lastik sundu. Urban HA 3 ile şirket elektrikli şehir içi otobüsler için de bir lastik sunuyor. Continental geçtiğimiz yıl da Contidrom test pistinde Hollandalı elektrikli otobüs üreticisi VDL Bus & Coach ile birlikte bir dizi lastik testi gerçekleştirdi. Brüt ağırlığı 19 metrik ton ve menzili 700 km olan "Futuricum", DPD İsviçre için çalışacak ilk tam elektrikli ağır kamyon olacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"