"Contemporary Turkish Art Sergisi" 4 Nisan'da açılıyor

19 ÇAĞDAŞ TÜRK SANATÇININI KATILDIĞI CONTEMPORARY TURKISH ART SERGİSİ HOLLANDA PULCHRI STUDIO ART CENTER’DE AÇILIYOR...

"Contemporary Turkish Art Sergisi" 4 Nisan'da açılıyor
13 Mart 2020 - 22:12

Türk Çağdaş Sanatını tanıtmak amacı ile düzenlenen Contemporary Turkish Art Sergisi, Hollanda’nın Den Haag (Lahey) kentinde yer alan Pulchri Studio Sanat Merkezi’nde 4 Nisan’da açılıyor. 27 Nisan’a kadar açık kalacak sergiye, yaşayan ve eserleriyle öne çıkan 19 Çağdaş Türk sanatçısı katılıyor. Bağımsız Sanat Vakfı’nın organizasyonu ile gerçekleştirilecek olan serginin küratörlüğünü Ahmet Özel yapıyor.

Ağırlıklı resim ve üçboyutlu 70 eserin yer alacağı sergiye sanatçı olarak Ahmet ÖZEL, Bahar KOCAMAN, Bahri GENÇ, Berna ERKÜN, Engin BEYAZ, Erhan LANPİR, Erkan ÖZDİLEK, Feride BİNİCİOĞLU, Figen BATI, Hülya YAZICI, Kerim KILIÇARSLAN, Korkut TİRYAKİ, Mehtap ÖZDEMİR, Murat KURT, Müfit İŞLER, Nur ÖZALP, Ruşen Eşref YILMAZ, Sabahat ÇIKINTAŞ, Şeniz AKSOY katılıyor.

Hollanda Pulchri Studio Art Center’de gerçekleşecek olan sergi, geçmişi uzun yıllara dayanan Türk-Hollanda kültürel ilişkilerine çağdaş sanat üzerinden bir ivme kazandırmayı amaçlıyor. Contemporary Turkish Art Sergisi, Sanatın ve onu üreten sanatçının,dünyada yaşanan tüm olumsuzluklara karşın ülkeler arasında sınırları ortadan kaldıran, yarattığı büyü ve atmosferle uluslararasında bir dostluk kaynağı olmayı başarabilme özelliği sağlayacak. Sergi, karşılıklı düzenlenecek sanat projeleriyle Hollanda ile Türkiye arasında köprü olma niteliğinde, sanat ve kültür alanında yeni dönemin temellerini atmayı amaçlıyor.

Contemporary Turkish Art Sergisi, Kültür Bakanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, Türk Hava Yolları, Anadolu Ajansı, Sabah Gazetesi, City San, İkbal kuruluşları sponsorluğunda gerçekleşecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"