CKD İzmir, Üyesi Olan Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubesi, CKD üyesi olan milletvekili adaylarını tanıtmak için bir panel düzenledi. CKD Genel Başkanı Canan Arıtman'ın yönettiği panelde Vatan Partisi, CHP ve İYİ Parti'nin kadın milletvekili adayları konuşmacı olarak yer aldı.

CKD İzmir, Üyesi Olan Milletvekili Adaylarını Tanıttı
21 Haziran 2018 - 15:16

Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubesi, CKD üyesi olan İzmir milletvekili adaylarını tanıttı. Adayların tanıtımı, CKD Genel Başkanı Canan Arıtman'ın yöneticiliğini yaptığı bir panel ile gerçekleştirildi. Vatan Partisi, CHP ve İYİ Parti'nin kadın milletvekili adaylarının konuşmacı olarak yer aldığı panel, CKD İzmir üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Meclise kadın kotasını getireceğiz

Panelde CKD Genel Başkanı Arıtman, CKD üyesi olan kadın milletvekili adaylarını  mecliste görmek istediklerini ifade ederek sözlerine başladı. CKD üyesi olan kadın milletvekili adaylarının meclise giremeseler bile mücadele edeceklerini belirten Arıtman, mecliste kadın komisyonu kuracaklarını vurguladı. Meclise kadın kotasının gelmesi gerektiğini söyleyen Arıtman, kadın adayların son sırada yer almasını üzücü bir tablo olarak değerlendirdi. Arıtman, en çok kadın adayın Vatan Partisi ve İYİ Parti'den gösterildiğini söyleyerek panele katılan Vatan Partisi 1. Bölge Milletvekili Adayı Eda Yücel'i Vatan Partisi'nin en genç adayı olduğu için ayrıca tebrik etti.

"Vitrin süsü olmak için değil, söz ve yetki sahibi olmak için adayız"

Panelde konuşmacı olan Vatan Partisi'nin  19 yaşındaki İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Eda Yücel, "Vatan Partisi, seçimlere 208 genç adayla giriyor. Çok sayıda genç adayın seçilebilecek noktalardan bir siyasi partinin milletvekili aday listelerinde yer alması belki de Türk siyasi tarihinde bir ilk. 600 milletvekili adayının 208'ini gençler, 152'sini ise kadınlar oluşturuyor. Vatan Partisi'nin kadın adayları ve genç adayları olarak vitrin süsü olmak için değil, samimi ve tutarlı bir şekilde bizlere hem söz hem de yetki tanınması için bu seçimlere giriyoruz" dedi.

"Kurtuluş Savaşı'nın kahraman kadınlarının devamcıları, Vatan Partisi'nde"

Yücel, "1908 Hürriyet devriminden, Cumhuriyet devrimine uzanan süreçte gençlerin ve kadınların rolünün ne kadar büyük olduğunu görüyoruz. Kurtuluş Savaşımızın o kahraman kadınları, Nene Hatun'ların, Kara Fatma'ların, Gördesli Makbule'lerin mücadelesinin devamcıları olan kadınlar bugün Vatan Partisi'nde örgütlü. Tıbbiyeli Hikmet gibi, Mahmut Esat Bozkurt gibi gençlerin mücadelesini yaşatan gençlik bugün Vatan Partisi'nde" diyerek Vatan Partisi'nin Türkiye'yi tam bağımsızlığına kavuşturacak tek parti olduğunu vurguladı. Yücel, Türkiye'yi aydınlık yarınlara kavuşturmak için görev başında olduklarını da ifade etti.

Kadınlar yerel yönetimlerde söz sahibi olacak

Vatan Partisi MKK Üyesi Güzelbahçe Eski Kurucu Belediye Başkanı 1. Bölge Milletvekili Adayı Hülya Yarbuz ise, "Kadınların yerel yönetimlerde daha çok bulunması gerek. Vatan Partisi olarak yerel yönetimlere ve belediyeciliğe öncelik vereceğiz. Vatan Partisi iktidarında İzmir'in ulaşım ve alt yapı gibi sorunları çözülecek" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor