Cihangir İslam: İntiharların arkasında hiçlik duygusu var

Saadet Partisi (SP) İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nazır Cihangir İslam, “Son günlerde yaşanan siyanürlü intihar vakalarının arkasında insanların kendisini bir hiç olarak hissetmesi var. Sesini duyurma isteği var." dedi.

Cihangir İslam: İntiharların arkasında hiçlik duygusu var
18 Kasım 2019 - 09:20

SP Konak İlçe Teşkilatının 7. Olağan Kongresi’nde konuşan Saadet Partisi (SP) İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nazır Cihangir İslam, Türkiye’nin yaşadığı intihar olaylarının ülkenin ve toplumun durumunu ortaya koyduğunu dile getirdi. Olayların arka planına bakıldığında sebebin sadece açlık ve yoksulluk, sadece ekonomik kriz olmadığını savunan Milletvekili İslam, “Bu intiharların arkasında insanların kendisini bir hiç olarak hissetmesi var. Karşıdakine derdini ulaştıramama var. Mesaj şudur: ‘Biz hayattayken sesimizi size duyuramadık. Ölümümüzle duyuruyoruz.’ Ne acı bir duyurma biçimi. Ancak bu sesi duymayanlar var. Çünkü sarayın duvarları kalındır.” ifadelerini kullandı.

Hukukun işlemediği, siyasi baskının yoğun olduğu bir yapı bulunduğunu belirten İslam, Türkiye’nin düze çıkması için bazı prensiplerin şiddetle savunulması gerektiğine dikkat çekti. SP Milletvekili İslam, “Adil seçimler, ifade özgürlüğü, hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrılığı. Bu dört prensip temel meseledir.” diye konuştu.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilenlerin kararı yargıya götürme hakları olmadığını vurgulayan Cihangir İslam, “Çıkan tabloya bakıyorsunuz. 26 bin kişi beraat etti ancak işlerine dönemiyor. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ne diyor: ‘Devlet aklı bunlarla çalışmak istemeyebilir.’ Bir de devletin arkasına saklanarak konuşuyor. Ama söylediği söz tamamen kendi niyetlerini açığa vuruyor. Çünkü kendi kararlarını tartışılmaz kılan bir yönetim yapısı söz konusu.” dedi.

Bir soru üzerine İstanbul Kâğıthane’de kamuoyunda 'Süleymancılar' olarak bilinen cemaate ait öğrenci yurdunun yıkılmasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan İslam, şunları söyledi: "Yıkım kararının gerekçesi binanın kaçak yapı olması. Ancak bu bina orada tek başına kaçak olarak inşa edilmemişki. Civardaki bütün binalar kaçak yapı. Ekipler, yıkım için sabaha karşı polisler eşliğinde, plastik mermilerle, büyük bir hazırlıkla yurda gidiyor. Sanırsınız ki ciddi bir operasyon var ya da savaşa gidiyorlar. Yıkım ekipleri gece saat 4'te öğrencileri yurttan çıkarıyor. Hükümet daha önce aynı durumu Alparslan Kuytul grubuna ve Furkan Vakfı’na da yapmıştı. Alpaslan Kuytul’un siyasi değerlendirmelerinden rahatsız olunca ona çeşitli davalar açıldı, aylardır tutuklu olmasına rağmen hala ortaya ciddi bir delil konulamadı. Sormak istediğim soru şu: Eğer Alparslan Kuytul ve Süleymancılar açıkça AK Parti’yi destekleyen cemaatler olsalardı bunlar başlarına gelir miydi? Hayır. Bir de üstüne maddi yardım alırlardı.”

Tek listeyle yapılan seçimde SP Konak İlçe Başkanı Yaşar Eroğlu güven tazeledi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye Saadet Partisi İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, Kemalpaşa Belediye eski başkanı Mehmet Ali Özüdoğru, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"