Çiçek Pazarı Kapılılarını Ziyaretçilerine Açıyor

19. Karşıyaka Çiçek Pazarı, “Çiçek Gibi Karşıyaka” sloganıyla açılıyor...

Çiçek Pazarı Kapılılarını Ziyaretçilerine Açıyor
31 Mayıs 2021 - 12:43
19. Karşıyaka Çiçek Pazarı, “Çiçek Gibi Karşıyaka” sloganıyla açılıyor. Karşıyaka Belediyesi öncülüğünde, Kent A.Ş. ve SNS Fuarcılık Organizasyon iş birliği ile düzenlenecek olan Çiçek Pazarı, 1-4 Haziran tarihlerinde Bostanlı Güzel Sanatlar Park’ı Zühtü Işıl Meydanı’nda ziyaretçileriyle buluşacak.

Çiçek üreticileri ile çiçekseverleri buluşturacak olan Karşıyaka Çiçek Pazarı, aynı zamanda birçok etkinliğe de ev sahipliği yapacak. Bu kapsamda; Karşıyaka Oda Orkestrasının Kuartet Grubu ve Kent Akustik’te görev alan amatör sanatçılar ziyaretçilere müzik ziyafeti verecek.

Pandemiden en çok etkilenen sektörlerden biri olan çiçekçilik sektörü Karşıyaka’da nefes alacak. Bu süreçte, tarlada ürünleri kalan üreticilerin ve kapanma nedeniyle hiç iş yapamayan çiçekçilerin sesini duyan Karşıyaka Belediyesi, sektöre can suyu verebilmek amacıyla, büyük bir pazar oluşturmaya karar verdi. Üreticiler ve satıcılar için büyük bir fırsat olan Karşıyaka Çiçek Pazarı, aynı zamanda çiçekseverler için de seçenek ve fiyat avantajı oluşturacak. “Üreticiden tüketiciye” anlayışıyla düzenlenecek olan Çiçek Pazarı, ziyaretçilerine uygun fiyatlarla çiçek alabilme imkanını sunacak. Karşıyaka Çiçek Pazarı’na, 100’ün üzerinde çiçek üreticisi ve satıcısının katılımı bekleniyor. Sektörün lokomotifi konumunda olan SÜS-BİR, BAYÇİKOOP, ÇİÇEK-BİR gibi kooperatif ve birliklerin üyeleri de Çiçek Pazarı’nda yer alacak. Karşıyaka’nın bahçe ve balkonları rengarenk çiçeklerle güzelleşecek.

ÇİÇEK PAZARI’NDA ÜST DÜZEY PANDEMİ ÖNLEMLERİ
Çiçek Pazarı’nda pandemiyle ilgili olarak yayınlanan tüm genelgelere harfiyen uyulacak ve tüm önlemler alınacak. Pazara HES koduyla giriş yapılabilecek. Aynı anda belli sayıda ziyaretçi bulunmasına özen gösterilecek. Sosyal mesafe kurallarına üst düzeyde uyulacak. Stant araları, standartların üzerinde geniş tutulacak. Zeminde gerekli uyarılar yer alacak. Kurallara uygun olarak dezenfektan noktaları yer alacak. Günde 4 kez alan temizlenip dezenfekte edilecek. Anons sistemi ile sürekli uyarılarda bulunulacak.

“ÇİÇEK ÜRETİCİLERİMİZE DESTEK OLMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Üretenin var edenin yanında olmaya her zaman devam edeceğiz. Çiçek Gibi Karşıyaka sloganıyla açacağımız çiçek pazarında birçok üretici bizimle beraber olacak. Neredeyse 14 aydır kan ağlan çiçek üreticilerimizin bir nebze olsun yüzlerini güldürmek istiyoruz. Pandemi kurallarının en üst seviyede olması için elimizden gelen özeni gösterdik. Pazarımızın stantlarını çok geniş tuttuk, yürüme alanlarını çok geniş olarak tertipledik. Değerli hemşerilerim gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilsinler ve çiçeklerini alabilsinler diye, her yerde dezenfektanlarla steril bir ortam yaratmaya özen gösterdik. Karşıyaka çiçek açacak ve hepimizin içinin umutla dolacağı, pandeminin en kısa sürede biteceği bir yaz diliyorum.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"