Çevre Günü'nde örnek proje: Çöpler dünyayı kapladı

İZMİR - Buca Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nde örnek bir farkındalık projesine imza attı. Vatandaşlar çöpleri yere atmak yerine ...

Çevre Günü'nde örnek proje: Çöpler dünyayı kapladı
07 Haziran 2020 - 13:25

İZMİR - Buca Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nde örnek bir farkındalık projesine imza attı. Vatandaşlar çöpleri yere atmak yerine Forbes Caddesi’nde konumlandırılan dünya haritasının üzerine yapıştırdı.  Kısa sürede çöple dolan pano, çevre kirliliğinin yarattığı çirkin görünümü gözler önüne serdi. 

İzmir’in en kalabalık ilçesi Buca’da, giderek artan çevre kirliliğiyle ilgili ilginç bir farkındalık çalışması yapıldı. En fazla yoğunluğun yaşandığı Forbes Caddesi girişine ikiye bölünmüş dünya görseli yerleştiren Buca Belediyesi, vatandaşlardan çöplerini  bu panoya yapıştırmasını istedi.

Sabahın erken saatlerde yerleştirilen, üzerinde  “Çöplerinizi yere atmak yerine buraya yapıştırın” mesajı yazan dünya panosunu gören vatandaşlar kısa süreli şaşkınlığın ardından çöplerle panoyu doldurdu. 

Poşet, kağıt, izmarit, pet şişe gibi atıklarla dolan dünya haritasının diğer yarısı çalışma sonunda açıldı.  Yarısı atıklarla, diğer yarısı ise yeşil ve maviliklerle kaplı dünya haritası, insanların kendi eliyle yarattığı çevre kirliliğini gözler önüne serdi.  

Panoyu gören çocuklar;  tüm canlıların sağlıkla yaşayabileceği, kirlenmemiş doğa taleplerini dile getirirken, büyüklerine ” Bize temiz bir dünya bırakın” diyerek seslendi.   

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"