Çeşme Belediyesi'nden İşletmelere Eğitim Sertifikası

İZMİR - Çeşme Belediyesi Esnaf Odası ve Uzman Eğitim Kurumları işbirliği ile işletmelere Koronavirüs salgını kapsamında ...

Çeşme Belediyesi'nden İşletmelere Eğitim Sertifikası
05 Haziran 2020 - 07:06

İZMİR - Çeşme Belediyesi Esnaf Odası ve Uzman Eğitim Kurumları işbirliği ile işletmelere Koronavirüs salgını kapsamında normalleşme süreci ile ilgili eğitim vermeye başladı. İşletmelerin alınması gereken önlem ve tedbirlere uyması hususunda verilecek eğitimler sonunda sertifika verilecek.

Çeşme Belediyesi Sağlık Bakanlığı’nın önergeleri, ilgili kamu kuruluşlarının     hazırlamış olduğu genelgeler ışığında esnaf ve işletmelere dağıtılmak üzere kontrol listeleri oluşturdu. İşletmeler dağıtılan kontrol listelerini dikkate alarak hizmet vermeye devam edecek. Esnaf Odası ve uzman eğitim kurumları işbirliği ile hazırlanan ücretsiz eğitim kursları 2 hafta süre ile 1,5 saat sürecek. Çeşme Belediyesi bu kursa katılan ve bu şartları tamamlayan esnaf ve işletme personellerine sertifika verecek.

“Denetimleri sıkılaştıracağız”

Alaçatı Ek Hizmet Binası’nda açık alanda sosyal mesafe kurallarına göre gerçekleşen eğitimde konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, normalleşme sürecinde bir dizi önlem aldıklarını ve bu önlemleri uygulamaya geçirdiklerini kaydederek; “Geçen yıl milyonları ağırladığımız ilçemizde yeni tip Koronavirüs ile mücadele kapsamında normalleşme programlarını tek tek hayata geçiriyoruz. Önceliğimiz işletmelerin gerekli tedbirleri alması. Bu konuda denetimlerimizi sıklaştıracağız” dedi.

Eğitimler sonunda işletmelere sertifika verileceğini belirten Başkan Oran, “Vatandaşlarımızın sağlığı için esnafımıza eğitimler vereceğiz. İki hafta süren eğitimleri tamamlayan işletmelerimiz sertifika almaya hak kazanacak” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"