Centilmen motosikletçiler 'Yapı Kredi bomontiada'da bir araya geldi

Her yıl Eylül ayının son Pazar günü dünya çapında düzenlenen The Distinguished Gentleman’s Ride (Centilmenler Sürüşü), bu yıl 29 Eylül tarihinde 110 ülkeden 700’den fazla şehir ile aynı anda İstanbul’da da gerçekleştirildi. Prostat kanserine ilişkin farkındalık yaratmak hedefiyle Yapı Kredi bomontiada’dan yola çıkan 250’ye yakın şık giyimli motosiklet tutkunu, Tarihi Yarımada’da gerçekleştirdikleri sürüşü yine aynı noktada tamamladı.

Centilmen motosikletçiler 'Yapı Kredi bomontiada'da bir araya geldi
29 Eylül 2019 - 14:39

Prostat kanserine ilişkin farkındalık yaratmak ve tedaviye ilişkin çalışmalara finansal destek sağlamak amacıyla klasik ve nostaljik motosiklet severleri bir araya getiren The Distinguished Gentleman’s Ride, 29 Eylül Pazar günü Yapı Kredi bomontiada’nın ev sahipliğinde ve Eleventy ile Leica Türkiye'nin desteğiyle gerçekleştirildi.

Dünyadaki önde gelen erkek sağlığı fonu olan Movember Foundation yararına düzenlenen etkinlikler ile bu güne kadar 18,5 milyon dolardan fazla bağış toplandığını belirten DGR İstanbul Organizasyon Sorumlusu Attila Algan “Dünyada ve ülkemizde erkeklerde en sık rastlanan ikinci kanser türü prostat kanseri. Buna karşın hastalığın erken teşhis ve doğru yaklaşım yöntemleri ile tamamen tedavi edilebilmesi mümkün. The Distinguished Gentleman’s Ride etkinlikleri ile toplanan bağışlar daha fazla erkeğin prostat kanseri ile ilgili bilinçlenmesini, erken tanı için tarama testi yaptırmasını ve sağlığına kavuşmasını desteklemek için kullanılıyor” dedi.

İstanbul olarak bu etkinliğe 2014 yılından beri katıldıklarının da altını çizen Algan “Çok küçük bir grup olarak başladığımız sürüşe bu yıl 250’ye yakın motosiklet katıldı. Hedefimiz en kısa sürede Sidney, Londra, New York ve Los Angeles gibi binin üzerinde katılımcının yer aldığı büyük şehirlerin arasına girebilmek ve prostat kanseri ile ilgili araştırmalar için daha fazla finansal destek sağlayabilmek” dedi.

Mad Men dizisinin ana karakteri Don Draper’ın Matchless motosikleti üzerindeki şık halinden ilham alan The Distinguished Gentleman’s Ride, ilk kez 2012 yılında Avustralya'nın Sidney kentinde gerçekleştirildi. Bu yıl 110 ülkede 700’den fazla ülkeden 100 bin sürücü ile gerçekleştirilen etkinlikte prostat kanseri araştırmaları için 7 milyon dolara yakın finansal destek toplanması hedefleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"