Caretta Özgür Artık Özgür!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi açıklarında yaralı halde bulunduktan sonra İstanbul Akvaryum’da tedavi edilerek sağlığına kavuşan Caretta Özgür, Çanakkale’ye getirilerek denize geri bırakıldı. T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Akvaryum ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi işbirliği ile İstanbul Akvaryum'da 6 ay bakım ve tedavi gören Caretta Özgür’ün denizle buluşmasını izleyenler de duygusal anlar yaşadı.

Caretta Özgür Artık Özgür!
07 Haziran 2018 - 14:33

Aralık 2017’de başından yaralı halde bulunduktan sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (DEKUM) getirilen caretta caretta’nın tedavisine İstanbul Akvaryum’da devam edildi. Uzman ekibiyle sualtı canlılarının bakımını doğal ortamına en uygun şekilde sağlayan aynı zamanda Deniz Kaplumbağaları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olan İstanbul Akvaryum’da iyileşene kadar misafir edilen caretta caretta’ya Özgür ismi verildi. 6 aylık bir bakım ve tedavi sürecinin ardından doğal ortamına bırakılmasına karar verilen Caretta Özgür, İstanbul’dan Çanakkale’ye getirilerek Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Dardanos yerleşkesinden denize bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı II.Bölge Müdürlüğü DKMP Çanakkale Şube Müdürü Mevlüt Özyanık, İstanbul Akvaryum Veteriner Hekim Murat Mirzaoğlu, Uzman Akvarist Nebi Arslan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şükran Yalçın Özdilek’in de hazır bulunduğu “uğurlama” törenine Çanakkaleliler de büyük ilgi gösterdi. Caretta Özgür vatandaşların alkışları eşliğinde denizle yeniden buluştu.

5 ay uzmanların refakatinde bakım ve tedavi gördü

Caretta Özgür’ün kışın Çanakkale açıklarında başından yaralı bir halde bulunduğunu söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı II.Bölge Müdürlüğü DKMP Çanakkale Şube Müdürü Mevlüt Özyanık, “T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Akvaryum ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi işbirliği ile yürütülen yardım operasyonu kapsamında İstanbul Akvaryum Rehabilitasyon Merkezi’nin daha iyi altyapısı olması ve bakım kapasitesine sahip olması nedeniyle Özgür’ün buraya nakline karar verildi.Ziyarete kapalı olan bölümde bakımını ve tedavisini yaptık. Artık tam anlamıyla iyileşti ve yaşam alanına dönme vakti geldi. Tabii ki Özgür’e alıştığımız için biraz hüzünlüyüz ama iyileşmesi ve denizlere geri dönmesi her şeyden daha önemli ve güzel. Umarız kazasız belasız bir yaşamı olur.” dedi.

Tam teşekküllü bir tesis: İstanbul Akvaryum

Bünyesinde 17 bin kara ve deniz canlısına ev sahipliği yapmasının yanı sıra tam teşekküllü Deniz Kaplumbağaları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olan İstanbul Akvaryum; gezi güzergâhları, interaktiflik özelliği, yağmur ormanı, kutup bölgesi ve yeni nesil teknolojileriyle canlıların doğal ortamını birebir sağlayarak, bünyesindeki tüm canlıların bakımı ve sağlığı için alanında uzman kişilerle çalışıyor.

www.istanbulakvaryum.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...