Canlılara hayat veren sebiller İzmirlilerin hizmetinde

İzmir Bahar Lions Kulübü tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapılan, insanların, hayvanların ve bitkilerin suyla buluşacağı özel tasarım sebiller İzmirlilerin hizmetine sunuldu.

Canlılara hayat veren sebiller İzmirlilerin hizmetinde
27 Mayıs 2021 - 16:24
İzmir Bahar Lions Kulübü  tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapılan, insanların, hayvanların ve bitkilerin suyla buluşacağı özel tasarım sebiller İzmirlilerin hizmetine sunuldu. Konak İskelesi, Alsancak İskelesi, Gündoğdu Meydanı ile Sahilevleri'ne yerleştirilen dört sebilin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın eşi Neptün Soyer de katıldı.  

İzmir Bahar Lions Kulübü tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapılan özel sebiller İzmirlilerin hizmetine sunuldu. İzmir Bahar Lions Kulübü üyesi Nadide Şele tarafından tasarlanan, suyun tek kaynaktan insanlara, hayvanlara, bitkilere ulaşmasını ve boşa harcanmamasını amaçlayan sebiller; Konak İskelesi, Alsancak İskelesi, Gündoğdu Meydanı ve Sahilevleri'ne kondu. Avrupa Lions Çevre Fonu'ndan ödül kazanan “Su Hayat Verir” projesi kapsamında yapılan sebillerin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın eşi Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Çiğdem Aşıcı, proje sahibi İzmir Bahar Lions Kulübü Başkanı Vildan Yıldıran ile yönetimi, sponsorları Neval ve Kamuran Hallaç, proje mimarı Nadide Şele, Lions 118 R Federasyon Başkanı Esengül Erkan, Genel Yönetmen ikinci yardımcısı Yakup Özdanon, Genel Yönetmen ikinci yardımcısı aday adayı Refik Dinç katıldı.

“Kurda kuşa aşa”
Neptün Soyer, “Anadolu'da tohumu serperken 'Kurda, kuşa, aşa' derler. O tohum, toprak, hava ve su hepimizin. Tüm canlılar doğanın bir parçasıyız. Biz o suyu içiyoruz, aşağıda da kedisi, köpeği, kuşu ve çevresindeki bitkilerle paylaşıyor. İzmir Bahar Lions Kulübü'nün ve emek veren herkesin yüreğine sağlık” dedi.

İzmir Bahar Lions Kulübü Başkanı Vildan Yıldıran da, emeği geçenlere teşekkür etti. Projenin mimarı Nadide Şele, “Çocukluk hayalimdi, hayali gerçekleştirmeme sebep olan herkese çok teşekkür ederim. Sadece bir çeşme değil, farkındalık projesi aslında. Bunu hayal ettim ama asla yalnız gerçekleştiremezdim” dedi. Sponsor Neval Hallaç, “İnanılmaz bir duygu içindeyim. Bu mutluluğu yaşamak için doğmuşuz. Çok güzel bir duygu” dedi.  Lions 118 R Federasyon Başkanı Esengül Erkan ise “Biz çok şanslıyız İzmir'de yaşıyoruz. Demokratik, Atatürkçü, laik bir şehirdeyiz. Çok mutluyum ki yerel yöneticilerim de bizlerle aynı düşüncedeler. Kol kola çalışıyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"