Büyükşehir'den tohum takas etkinliği: Yerel tohumlar çoğalıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki Can Yücel Tohum Merkezi'nde yarın geleneksel tohum takas etkinliği düzenleyecek...

Büyükşehir'den tohum takas etkinliği: Yerel tohumlar çoğalıyor
27 Şubat 2022 - 18:30

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki Can Yücel Tohum Merkezi'nde yarın geleneksel tohum takas etkinliği düzenleyecek. Tüm İzmirlilerin davetli olduğu etkinlikte atölyeler ve söyleşiler de olacak.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Başka bir tarım mümkün" vizyonu ışığında Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda geçen yıl açılan Can Yücel Tohum Merkezi, geleneksel tohum takas etkinliğine ev sahipliği yapacak. Yarın (28 Şubat 2022) düzenlenecek etkinlik saat 10.30'da başlayacak. Türkiye'nin her bölgesinden yüz binlerce yerel tohum bu etkinlikte buluşacak ve gelecek nesillere aktarılması için takas edilecek.


Atölyeler de var

Etkinlikte derneklerin, grupların, kooperatiflerin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, diğer büyükşehir belediyelerinin, il belediyelerinin ve ilçe belediyelerinin yerel tohum stantları olacak. Su kabağı boyama atölyesi, saksını boya çiçeğini ek etkinliği, kompost ve permakültür, börtü böcek atölyeleri de yapılacak. Ayrıca Kemalpaşa ve Bornova Yörükleri’nin gösterileri ve uygulama bahçesi olacak. Program Gazeteci-Yazar ve Yerel Tohum Gönüllüsü Cem Seymen, Dr. Levent Köstem ve Uzman Dr. Ülkümen Rodoplu'nun katılacağı söyleşi ile devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de halk ekmek fiyatında indirim! 7 TL'den 5 TL'ye düştü
İzmir'de halk ekmek fiyatında indirim! 7 TL'den 5 TL'ye düştü
"Kadın Gözüyle Hayattan Kareler"de 2024 yılının kazananları belli oldu
“Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”de 2024 yılının...