Buca afet bölgesiyle tek yürek

Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan ve Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ili etkileyen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Buca Belediyesi’nin depremzedelere destek olmak için başlattığı kampanya çığ gibi büyüdü.

Buca afet bölgesiyle tek yürek
07 Şubat 2023 - 23:19

Bucalılar afet bölgesindeki depremzedelerle tek yürek oldu. Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın başlattığı yardım kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, toplanan 11 tır ihtiyaç malzemesi bölgeye gönderildi. 

Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan ve Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ili etkileyen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Buca Belediyesi’nin depremzedelere destek olmak için başlattığı kampanya çığ gibi büyüdü. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın çağrısıyla, ihtiyaç malzemesi bağışlamak isteyen vatandaşlar yardım toplama merkezlerine akın etti.


TOPLAM 9 TIR GÖNDERİLDİ

Gelen yardımlar belediye çalışanları ve gönüllülerin yardımıyla ayrıştırılıp paketlenirken, dün 6 tır, bugün ise 5 tır olmak üzere toplam 11 tır afet bölgesine sevk edildi.  Şirinyer Düğün Salonu’nda toplanmaya devam eden yardımların sevkiyatının süreceği bildirildi.  Vatandaşların 0 232 439 10 10-1471 ve 0 532 242 89 94 numaralı telefonları arayarak kampanya hakkında detaylı bilgi alabilecekleri belirtildi.


GÜNCEL İHTİYAÇ LİSTESİNDE NELER VAR?

Öte yandan, güncellenen acil ihtiyaç listesinde paketli gıda ürünleri, pişirmeden tüketilebilecek gıda, bebek bezi, bebek maması, yetişkin hasta bezi, pil, çocuk botu (kullanılmamış), kıyafet (kullanılmamış), çadır içi soba, uyku tulumu, battaniye, hijyen ürünleri yer alıyor.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"