Bridgestone ENLITEN teknolojisini Volkswagen Golf 8 ile buluşturuyor

Özel talep üzerine, çevre dostu ENLITEN teknolojisi ile geliştirilen Turanza Eco lastikleri Volkswagen’in Golf 8 modelinde orijinal ekipman lastiği olarak kullanılıyor.

Bridgestone ENLITEN teknolojisini Volkswagen Golf 8 ile buluşturuyor
20 Ekim 2020 - 15:32
Özel talep üzerine, çevre dostu ENLITEN teknolojisi ile geliştirilen Turanza Eco lastikleri Volkswagen’in Golf 8 modelinde orijinal ekipman lastiği olarak kullanılıyor. Hafifliğe önem veren özelliğiyle ENLITEN teknolojisi lastiklerin süper düşük yuvarlanma direncine sahip olmasını sağlayarak yüksek yakıt tasarrufu sağlıyor ve aynı zamanda aracın sürüş ve yol tutuş dinamiklerini iyileştirerek sürüş keyfinin artırılmasına yardımcı oluyor.

Bridgestone'un, Volkswagen'in tamamıyla elektrikle çalışan aracı ID.3 ile çekirdek ENLITEN Teknolojisini ilk kez yollara taşıdığını duyurmasının ardından, bu, iki şirket arasındaki uzun vadeli ortaklık için bir ileriye doğru atılan yeni bir adım oldu.

Gelişmiş çözümler ve sürdürülebilir mobilitede lider olan Bridgestone, yenilikçi, hafif ENLITEN Teknolojisinin Volkswagen'in sekizinci nesil yeni ve ikonik Golf 8 için özel olarak tasarlanmış Turanza Eco lastiklerinde mevcut olduğunu duyurdu. Aracın tasarımında kullanılan gelişmiş teknolojiler arasında aracın kendi başına sürüş yapmasına izin veren yarı otonom bir mod ve yol tutuşunu ve sürüş dinamiklerini iyileştiren yeni bir süspansiyon teknolojisi bulunuyor. ENLITEN Teknolojisine sahip özel olarak tasarlanmış Turanza Eco lastikleri, Golf 8’in geliştirilmiş sürüş dinamiklerini iyileştirmek için tasarlandı.

Mükemmel yakıt verimliliği için süper düşük yuvarlanma direnci sağlayan, ıslak zemin ve aşınma performansını en üst düzeye çıkarmak için daha az hammadde üretilmesini ve tasarlanmasını gerektiren Bridgestone'un ENLITEN Teknolojisine sahip lastikler, önemli çevre dostu faydalar sağlarken, aynı zamanda daha düşük dönme kitlesi sayesinde araç yol tutuşunu ve sürüş dinamiklerini iyileştirerek sürüş keyfini artırmaya yardımcı oluyor.

ENLITEN Teknolojisinin Volkswagen’in ID.3'ü ile ilk kez yollara çıkarıldığına dair son duyurunun paylaşılmasını takiben, bu gelişme Bridgestone ve Volkswagen’in uzun vadeli ortaklığında bir başka kilometre taşını oluşturuyor.

Araç tutuş özelliklerini ve sürüş dinamiklerini geliştirmek üzere tasarlandı
Volkswagen, yeni Golf 8'i geliştirirken diğer performans alanlarının veriminden herhangi bir şekilde taviz vermeden süper düşük yuvarlanma direnci sunan bir lastiğe gereksinim duydu. Volkswagen’in uzun vadeli ortağı Bridgestone, yuvarlanma direncinde sınıfının en iyisi, Avrupa Birliği etiket standartları yuvarlanma kategorisi sınıflandırmasına göre A derecelendirmesini ve bu alanda daha birçok başarıyı elde eden ENLITEN Teknolojisine sahip özel olarak geliştirilmiş Turanza Eco lastikleri ile Volkswagen’in bu ihtiyacına cevap verdi.

Volkswagen için özel olarak tasarlanmış lastiğin göze çarpan özelliklerinden biri, sağladığı gelişmiş araç yol tutuş performansıdır. Yol tutuş performansında sağlanan bu iyileştirme, ENLITEN Teknolojisini oluşturmak için kullanılan benzersiz malzemeler ile tutuş performansından ödün vermeden aşınma performansını artıran yeni bir karışım işlemi arasında yaratılan sinerji sayesinde ortaya çıkıyor. Bu, ıslak zemin ve aşınma performanslarını üst düzeye çıkaracak 3 Boyutlu ve oluklu desen tasarımı ile birleştirildiğinde, ENLITEN Teknolojisine sahip Turanza Eco lastiklerinin aşınma performansından ödün vermeden Avrupa Birliği etiket standartları ıslak zemin tutuş kategorisi sınıflandırmasına göre B notu ile derecelendirilmesine katkıda bulunuyor. Burada kullanılmış olan tasarım ve geliştirme özellikleri, Volkswagen Golf 8’in yol tutuşunu ve dolayısıyla sürüş keyfini geliştirmek için birleşiyor.

Daha düşük dönme kütlesi sayesinde gelişmiş sürüş dinamiklerinin yanı sıra, Bridgestone’un yeni geliştirdiği yenilikçi hafif lastik teknolojisi, önemli çevre dostu faydalar sağlamak amacıyla azaltılmış malzeme kullanımı ve düşük yuvarlanma direncinde yeni bir standart belirliyor. ENLITEN Teknolojisine sahip lastikler, başka bir Bridgestone üst sınıf geleneksel yaz lastiği ile karşılaştırıldığında yüzde 30'a kadar daha düşük bir yuvarlanma direnci performansı sergiliyor. Bu durum, yakıt tüketiminin ve karbon emisyonlarının azaltılmasına katkıda bulunuyor. Buna ek olarak, ENLITEN Teknolojisine sahip lastikler, eşdeğer Bridgestone üst sınıf geleneksel yaz lastiklerine göre ağırlıkta yüzde 20'ye varan oranda azalma sağlayarak daha fazla yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu sayede, her lastiği üretmek için 2 kg'a kadar daha az hammadde kaynağı gereksinimi ortaya çıkıyor. Böylelikle hem kullanılan kaynaklar çerçevesinden hem de ömrünü tamamlamış lastiklerin yönetimi açısından çevreye fayda sağlanıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"