BOSBİ'de yatırım bayramı

BERGAMA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ'NDE YATIRIMLAR BAŞLIYOR...

BOSBİ'de yatırım bayramı
28 Ocak 2020 - 10:55

Altyapı çalışmalarını büyük oranda tamamlayan Bergama Organize Sanayi Bölgesi (BOSBİ) iki yeni yatırımla bölge ekonomisine önemli bir katkı daha gerçekleştirdi. Yaklaşık 500 kişilik bir istihdam sağlayacak yatırımların önemli olduğunu belirten BOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Telek “Altyapı çalışmalarını etaplar halinde devam ettirdiğimiz Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nde, 65 bin metrekare ve 60 bin metrekare alanlı parsellerde yatırım yapmak üzere 2 yeni firmayla yaklaşık 4 aydır süren görüşmelerimiz aralık ayı sonunda nihayete ulaşmış olup, yatırımcılarımıza arsalarını tahsis etmiş bulunmaktayız” dedi.  

Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı işleri kapsamında, temiz su, pis su, yağmur suyu, arıtma suyu, yangın suyu hatları, elektrik iletim ve dağıtım şebekesi, yol alt yapı ve asfalt – kaldırım işlerinin yüzde 60’ının tamamlandığını vurgulayan Başkan Telek “Yeni yatırımcılarımıza yapmış olduğumuz bu tahsislerle birlikte Bergama OSB’ nin kalan altyapı işlerine ara vermeden devam etmiş olacağız” diye konuştu.

500 istihdam

İnşaatların bu yıl içinde başlayacağını ifada eden Başkan Telek “Yöre istihdamına ve ekonomisine önemli katkı sunacağını düşündüğümüz bu iki yatırımcımız, 2020 yılı içerisinde tesis inşaatlarına başlayacaklar. 500 kişilik bir istihdamın gerçekleşmesini bekliyoruz. Bölgemizde üç firma da tesis inşaatlarına devam etmekte. Bu yıl içerinde faaliyete geçmelerini bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Altyapı çalışmalarının her geçen gün devam ederek etap etap tamamlanmasıyla, yatırımcıların da işletmelerine dair tesislerini inşa etmeleri ve faaliyete geçecek olmalarının önemli olduğunu vurgulayan Telek  “Uzun süredir uğraş verdiğimiz elektrik enerjisi sorununun nihai çözümü için TEİAŞ ile protokol yaptık.  Bu protokol kapsamında, Bergama OSB alanı içerisinde TEİAŞ’ a tahsis ettiğimiz teknik hizmet alanı içerisinde, yüksek gerilim indirici merkezi ve trafo merkezi yapılacak. Bu alanın kazı ve tesviye işlerini aralık 2019 da tamamlayıp TEİAŞ’a teslim etmiş bulunmaktayız. TEİAŞ’ın 2020 yatırım programında ilk sırada olan ve Bergama OSB alanı içerisinde bu yıl inşasına başlanacak indirici ve trafo merkezinden, Bergama OSB’deki fabrikalar ucuz ve nitelikli elektrik enerjisi temin etmiş olacaklar. Çalışmaları devam eden serbest bölgenin ve Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB’nin elektrik enerjisi ihtiyaçları da bu trafo merkezinden karşılanacak” dedi.

Yatırımlar artacak

Hedeflerinin yatırımcıları Bergama’ya çekmek olduğunu ve bunun için ellerinden geleni yaptıklarını hatırlatan Başkan Telek “Gerek yönetim kurulumuzun, gerekse personelimizin uyumlu, yapıcı ve gayretli çalışmalarından memnunuz. Çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırarak, bölgemizde faaliyete geçen tesis sayısını kısa süre de arttırmak hedefindeyiz” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...