Bornova'da "İkinci El Araba Pazarı" açıldı

Aktif bir pazaryeri yaratma hedefi ile yola çıkan Bornova Belediyesi, “Özkanlar Yeni Bornova Pazarı”ndan sonra “İkinci El Araç Pazarı”nı da aynı yerde hizmete açtı. Çevre Yolu Bornova Viyadükleri altında açılışı yapılan pazaryerinde bir otomobilin alıcı ve satıcı arasındaki pazarlığına Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ aracı oldu.

Bornova'da "İkinci El Araba Pazarı" açıldı
12 Ocak 2020 - 15:49

İkinci el araba meraklılarını buluşturan pazarın açılışını Başkan Mustafa İduğ, Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir ile birlikte yaptı. Başkan İduğ, pazarı gezerek vatandaşlarla sohbet etti ve arabaları inceledi. Özkanlar Yeni Bornova Pazarı’nın aktif bir pazaryeri olması istediklerini dile getiren Başkan İduğ, “Bu alanda cumartesi günleri sebze ve tekstil pazarımız hizmet vermeye başladı. 2. El araç pazarımızı bugün açtık.3 hafta sonra bu alanda antika pazarını da başlatmayı planlıyoruz. Bu pazarlar Bornovamıza hareket getirecek. Bunun sonunda da ticari karlılık olacak. Bu gün burada 1 saat içinde 19 araç satıldı. Biz kurumları birbirine yaklaştırarak Bornova’da ticareti geliştireceğiz”dedi. 

2. el arabaya talep olduğunu anlatan Başkan Mustafa İduğ, 2018 yılı Ağustos ayında yaşanan yüzde 41’lik enflasyonu hatırlatarak, “Dövizin yükselmesi sonucu 2019 yılında sıfır arabalarda 1 milyon otomobil satılacakken, 480 bin adet satış oldu. İkinci el de ise 1 milyon 700 bin araba satıldı. Yani ikinci ele talep arttı. Burada insanların kesesine göre otomobil alabilecekleri güvenli bir pazaryeri kurduk”diye konuştu. Başkan İduğ, Özkanlar Yeni Bornova Pazarı’nın açılmasında emeği geçen Hakan Beşyıldız ve ekibine, Karayolları Müdürlüğüne ve paydaşlarına da teşekkür etti. 

Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir’de Esnafların ikinci el araba satışı için Kemalpaşa’ya gitmek zorunda olduklarını,   bunun yarattığı zorlukları anlatarak Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’a teşekkür etti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"